:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 12, 2019   19:56

0

78

Vučić Putinu: Dan Rusije više od praznika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kome mu je čestitao nacionalni praznik i poručio da je Dan Rusije više od praznika i svetkovina slobodarstva i nezavisnosti uz koje je ruski narod očuvao svoju državnost i utemeljio današnju Rusiju.

Aleksandar Vučić je pismo pročitao na prijemu povodom Dana Rusije koji je organizovao odlazeći ambasador Aleksandar Čepurin.

"Poštovani predsedniče, dragi prijatelju, primite moje srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak prijateljske Rusije i blagostanje bratskog ruskog naroda. Dan Rusije je više od praznika. To je svetkovina svakog ponosnog ruskog građanina, kao i svakog prijatelja Vaše zemlje, koji poštuje neprolazne vrednosti slobodarstva i nezavisnosti", istakao je Vučić u pismu.

Uz te ideale je, ističe, ruski narod kroz istoriju očuvao svoju državnost, tradiciju i kulturu, i utemeljio današnju Rusiju, koja, uz promišljeno, požrtvovano i energično liderstvo, ide čvrsto utemeljenim putem uspeha.

"Iskreno me raduju dostignuća Rusije i ruskog naroda na unutrašnjem i međunarodnom planu i, kao predsednik Srbije, ponosim se bliskošću naših dveju zemalja", naveo je Vučić.

Ukazuje da su strateški partnerski odnosi Srbije i Rusije zasnovani na istorijskom prijateljstvu, kao i na međusobnom razumevanju i poštovanju, potvrđeni nedavnom Putinovom posetom.

"Ona je bila od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje i ostavila je trag u našoj zajedničkoj istoriji, ali i u, slobodan sam da kažem, dušama srpskog naroda. Uveren sam da ćemo budućnost srpsko-ruskih odnosa graditi na tom temelju, kroz ostvarivanje konkretnih zajedničkih projekata", poručio je Vučić u pismu ruskom predsedniku.

Izvor: Танјуг

VučićPutinSrbijaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva