:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 30, 2021   15:02

0

106

Vučić: Rast veći od očekivanog, hvala građanima Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Srbija u prvom kvartalu ostvarila rast veći od plus jedan odsto i zahvalio građanima što su doprineli ovakvom ekonomskom uspehu.

 

Vučić se obratio građanima video porukom na instagram nalogu "budućnostsrbijeav", navodeći da ima izvanredne vesti i da je ostvareno mnogo više od onoga što je planirano.

"Poštovani građani Srbije, hoću da vas obavestim da smo planirali da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude minus 1,30 odsto, jer smo imali strahovito visoku bazu od plus 5,2 odsto u prvom kvartalu prošle godine, da bismo na kraju ove godine uspeli da dostignemo stopu od 6 odsto.

Imam izvanredne vesti za vas, i ne mogu da sakrijem sreću i ponos zbog toga što se nalazim na čelu zemlje koja je to uspela.

U prvom kvartalu Srbija je ostvarila rast više od plus jedan, to je enormna razlika u odnosu na ono što smo očekivali.

Na primer, Nemačka je očekivala minus 1,5, a ima minus 1,7, i nisu zadovoljni.

Srbija ide strahovitom brzinom napred, zahvaljujući vama narode, i građanima Srbije, a ako budemo imali 11 odsto u drugom kvartalu, a planirano je 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po stopi rasta.

I na kraju, sve to možemo samo ako nam pomognete, ako se vakcinišemo i ako se vratimo poslu i radu . Živela Srbija", poručio je predsednik u video poruci.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar Vučićstopa rasta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva