:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2020   17:17

0

38

Vučić razgovarao telefonom sa premijerom UK Džonsonom, jedna od tema KiM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Džonsonom.
 

U prijateljskom razgovoru, predsednik Vučić je premijera Džonsona pozvao da poseti Srbiju i ponovio da naša zemlja želi da sa Ujedinjenim Kraljevstvom uspostavi strateški važne odnose. On je izrazio nadu da je namera da se uspostave snažnije i bogatije srpsko-britanske veze obostrana. “Za Srbiju je važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, nastalim posle izlaska Vaše zemlje iz Evropske unije”, rekao je predsednik Vučić premijeru Džonsonu. Takođe je izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.

Predsednik Vučić je sa premijerom Džonsonom razgovarao o regionalnoj situaciji i ponovio opredeljenost Srbije da bude čvrst oslonac za miran i napredan Zapadni Balkan. S tim u vezi je britanskog premijera upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode - kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala - na Zapadnom Balkanu.

Dvojica sagovornika su, takođe, razgovarali o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: TV Most, saopštenje

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva