:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 10, 2020   21:03

0

156

Vučić razgovarao večeras sa Erdoganom - podrška i pomoć simbol razumevanja i prijateljstva dveju zemalja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Predsednik Erdogan je rekao da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku predsedniku Vučiću i građanima Srbije u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.

Osim na prijateljskoj podršci, predsednik Vučić je predsedniku Erdoganu zahvalio na konkretnoj pomoći u zaštitnoj opremi koju je Turska pre dva dana poslala u Srbiju, naglasivši da je ona simbol razumevanja i prijateljstva dveju zemalja, posebno kad se zna da Turska ima više od 40 000 obolelih.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Turskoj. Oni su takođe izrazili nadu da će preduzete odgovorne mere predostrožnosti doprineti da gubitak ljudskih života bude što manji, a da će ekonomske mere uticati na to da Srbija, odnosno Turska, ispune svoje planove za budućnost.

Dvojica predsednika su se saglasili da korona virus ne razlikuje nacije i religije i da je saradnja među državama od presudnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze u svetu.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se dogovorili da se, ubrzo po okončanju pandemije, sastanu i nastave razgovore o srpsko-turskoj
ekonomskoj saradnji, kao i saradnji u drugim oblastima.

Izvor: TV Most, saopštenje

VučićErdoganpomoćkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva