:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 09, 2020   12:08

0

241

Vučić: Rezolucija 1244 ima za nas dobre i loše strane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom 21.godišnjice usvajanja Rezolucije UN 1244, da taj dokument ima za nas i dobre i loše strane, ali da trenutno ne postoji nijedan drugi važeći dokument.

Upitan da li je Rezolucija 1244 i dalje argument Srbije oko rešenja za Kosovo i kakvu ona snagu ima u Briselu i Vašingtonu, kazao da taj dokument ima svojih dobrih i loših strana, te ukazao da najveći deo onih koji pričaju o njoj taj dokument nisu ni pročitali.

Prema njegovim rečima, Rezolucija ima strane za koje treba mi da se uhvatimo, ali i protivnici imaju za šta da se uhvate.

"Drugog akta nema i nisam video da ga je neko predložio", rekao je predsednik.

On je ponovio da je Beograd spreman da razgovara, ali ne o ultimatumima iz Prištine - da je jedini uslov priznanje od strane Srbije, uz neke dodatne njihove želje, vezane za teritorijalne apetite i apsiracije.

Na to, kaže, ne može da se reaguje arogancijom i bahatošću prema moćnim zemljama, jer to ne bi bilo dobro za našu državu.

Vučić je rekao da se nada da ćemo imati kompromisno rešenje, za koje bi mogao reći "da", ali je dodao da za sada nije čuo za takvo rešenje.

Izvor: RTV, T a n j u g

Rezolucija 1244Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva