:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 23, 2019   12:38

0

162

Vučić s Kuićijem: Srbija ključna u regionu za promociju mira

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Parlamentarne grupe Japan-Srbija i državnog sekretara za zaštitu životne sredine Japana Minoru Kiućija, sa kojim je konstatovao da je prošla godina bila od izuzetnog značaja za srpsko-japanske odnose, zahvaljujući veoma uspešnoj poseti premijera Šinzo Abea i naklonosti koju je zadobio u Srbiji.

Japanski zvaničnik je rekao da Srbija ima ključnu ulogu u promociji mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da u Japanu veoma cene pristup predsednika Vučića odnosima u regionu. 

On je takođe izrazio zadovoljstvo saradnjom Srbije i Japana na multilateralnom planu.

Vučić je uputio pozdrave premijeru Abeu i čestitao pobedu vladajuće koalicije na izborima za gornji dom Parlamenta, održanim pre dva dana, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije. 

On je rekao da ga raduje što će imati priliku da se vidi sa njim tokom svoje posete Japanu u oktobru, kada će prisustvovati zvaničnoj ceremoniji krunisanja cara Naruhita.

Vučić je izrazio nadu da će bilateralni odnosi nastaviti da se uspešno razvijaju i da će Japan biti zastupljeniji u Srbiji kroz turizam i kulturu, a posebno kroz ekonomsku saradnju, s obzirom na to da su japanske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji i, kao takve, primer drugim investitorima iz Japana.

Naglasio je da Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana, čije su donacije u poslednjih dvadeset godina premašile pola milijarde evra.

Predsednik Vučić i državni sekretar Kiuići su razgovarali i o situaciji u regionu, posebno u svetlu inicijative za saradnju sa Zapadnim Balkanom, koju su pokrenuli vlada Japana i premijer Abe. 

Izvor: T a n j u g

VučićKuićiSrbijaJapansaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva