:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 14, 2019   17:13

0

96

Vučić s predstavnicima konzorcijuma Behtel-Enka

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Behtel-Enka, kao i finansijskih institucija U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America i UK Finance, sa kojima je razgovarao o realizaciji projekta Moravski koridor.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje da izgradnja koridora počne u najkraćem roku, odnosno već u trećem kvartalu ove godine, do kada je neophodno završiti projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju, saopštila je predesednikova Služba za saradnju sa medijima.

Tokom susreta, predsednik Vučić razgovarao je sa predstavnicima finansijskih institucija i o modelima finansiranja ovog projekta, očekujući najpovoljnije uslove kreditiranja.

Predsednik Vučić je dodao da je, paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora, u planu i opremanje tri industrijske zone duž autoputa od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot, ambasador Velike Britanije Denis Kif, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Siniša Mali, navedeno je u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva