:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2023   14:48

0

80

Vučić sa Dendijasom o situaciji u regionu i normalizaciji odnosa sa Prištinom, podrška Grčke dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je  doputovao u posetu Srbiji. 

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio fotografiju sa Dendijasom. 

"Lep dan iskoristio sam da ugostim ministra Dendijasa sa kojim sam razmotrio situaciju  u regionu, nastavak procesa normalizacije odnos Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države", naveo je Vučić na Instagramu.

On je Dendijasu zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija.

16:43 - Dendijas: Čestitao sam Vučiću na sporazumu iz Ohrida, podrška Grčke dijalogu

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas saopštio je danas da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, s kojim se sastao u Beogradu, čestitao na nedavno postignutom sporazumu Beograda i Prištine u Ohridu i potvrdio čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga.

"Ponovio sam čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine, u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma", naveo je Dendijas na Tviteru.

On je dodao da su deo diskusije bili regionalni razvoj i evropska perspektiva Zapadnog Balkana. 

Šef grčke diplomatije istakao je da ga je predsednik Srbije srdačno primio u Beogradu. 

"Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu", naveo je Dendijas. 

Vučić je danas na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav"  objavio da je Dendijasu zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija.

"Lep dan iskoristio sam da ugostim ministra Dendijasa sa kojim sam razmotrio situaciju  u regionu, nastavak procesa normalizacije odnos Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države", naveo je Vučić. 

Izvor: T a n j u g; Foto: printskrin/tviter, arhiva

VučićDendijasdijalog Beograda i Prištine

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva