:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2020   23:09

0

212

Vučić sa Đukanovićem o položaju Srba i o putu ka EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Jerusalimu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o, kako je izjavio za "Blic", položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Predsednik je sa Đukanovićem razgovarao, kako je izjavio za Blic, o položaju srpskog naroda i Zakonu o slobodi veroispovesti.

On je preneo da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav.

Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompeksan.

"Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja", rekao je Vučić.

Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

"Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu", rekao je Vučić.

Predsednik je sa Đukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Iraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči sutrašnjeg obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Izvor: T a n j u g, Blic

Aleksandar VučićMilo ĐukanovićSrbijaCrna GoraZakon o slobodi veroispovestiEUevrointegracijeJerusalim
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva