:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 29, 2022   14:51

0

71

Vučić sa Franciskom Brantner o saradnji sa Nemačkom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Savezne Republike Nemačke Franciskom Brantner.

"Odličan razgovor sa državnom sekretarkom Franciskom Brantner o potencijalima za strateško partnerstvo između Srbije i Nemačke u sferi zelenih investicija i borbe protiv klimatskih promena, a pogotovo u pogledu ekoloških standarda, tehničke kontrole i ekspertize u oblasti rudarstva i energetike", naposao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Dodao je da je u razgovoru izražena čvrsta volja za nastavak bliske i direktne saradnje, jer je Nemačka najveći partner privrede Srbije.

Uz objavu su postavljene i fotografije sa sastanka.

Vučić i Brantner o bilateralnim i ekonomskim odnosima

Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Savezne Republike Nemačke Franciskom Brantner, sa kojom je razgovarao o bilateralnim i ekonomskim odnosima, energetici, kao i nemačkim investicionim projektima u Srbiji.

Vučić i Brantner su razmatrali i potencijale za dalju saradnju Srbije i Nemačke, posebno u sferi zelenih investicija i borbe protiv klimatskih promena, sa osvrtom na ekološke standarde, tehničke kontrole i ekspertize u oblasti rudarstva i energetike.

Predsednik je istakao da je Nemačka među vodećim privrednim partnerima i najvažniji bilateralni donator Srbije, da su kompanije te zemlje prisutne u svim vitalnim sektorima privrede, kao i da međusobna ekonomska saradnja sve više uključuje investicije u visoko-tehnološkom sektoru.

Sagovornici su izrazili čvrstu volju da nastave blisku i direktnu saradnju u oblastima od značaja za obe zemlje, naročito u sektorima energetike i životne sredine, u koje Nemačka ulaže najveći deo svojih sredstava.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva