:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 22, 2020   11:22

0

235

Vučić sa medicinskim radnicima: Oni su heroji u borbi protiv virusa

U Palati Srbija predsednik Aleksandar Vučić primio je danas medicinske radnike, lekare i medicinske sestre koji su bili angažovani u Kovid bolnicama. Svečani prijem je počeo izvođenjem himne "Bože pravde".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je prijem za medicinske radnike koji su bili angažovani u Kovid bolnicama. Prijem je organizovan u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za doprinos i rezultate u borbi sa epidemijom korona virusa u Srbiji.

Prijemu su prisustvovali: ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19 epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović, direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Ðukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović kao i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti dr Goran Stevanović je istakao da zdravstveni radnici nikad nisu imali veću pomoć države i da su svi zajedno uradili sjajan posao.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Goran Stevanović zahvalio je svima koji su se uključili u rad kovid bolnica, i svima koji su tokom borbe sa virusom korona pružili podršku medicinskim radnicima.

“Bilo je teško kada je trebalo da se pređe na novi sistem rada, da se bolnice koje su navikle da rade ozbiljnu hirurgiju, leče ozbiljne tumore, prebace i da se bore protiv "običnog" virusa, toliko "običnog" da je preokrenuo ceo svet. Svako je imao trenutak kada je mislilo da je najteže, ali je svakako svima najteže kada smo gubili bitke za živote svakog pojedinačnog bolesnika", rekao je Stevanović.

Medicinska sestra Vesna Obradović je govorila u ime svih kolega i zahvalila se za solidarnost i pravu pomoć koju su dobili. Ona se zahvalila predsedniku Vučiću na časti koju im je ukazao i poručila da je to još jedan dokaz kakav odnos država ima prema medicinskim radnicima.

"Današnji prijem je još jedna potvrda koliko naša zemlja brine i uvažava zdravstvene radnike", naglasila je ona.

Istakla je da oni rade ono što najbolje znaju, da leče ljude i spašavaju živote.

"Neizmerno smo srećni kada vidimo da to što radimo daje rezultate i vraća osmehe na lice naših građana, i tada ne mislimo koliko je bilo opasno, naporno, teško i nezivesno boreći se sa virusima kao što je novi korona virus, jer to naš posao i naš život, naglasila je Obradović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se obraća herojima kojima smo živote svoje dece i roditelja dali u ruke, koji su činili i nemoguće za opštu dobrobit.

Učinićemo sve da medicinski radnici budu zadovoljniji

“Dali ste nam nadu i budućnost, a sada je pitanje šta možemo mi vama da damo, osim divljenja, zahvalnosti i aplauza", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić .

Vučić je rekao da će država i naše društvo na to pitanje dati odgovor koji su zaslužili, a to će biti mnogo bolji uslovi rada, veće plate i sigurnost. Onje najavio da će država učiniti da omogući do kraja godine, pored 10 odsto vanrednog povećanja plata, još jedno povećanje, da medicinski radnici budu zadovoljniji i da ne maštaju i ne čeznu za odlaskom u inostranstvo.

„ Zahvaljujući vama, mi imamo budućnost i ovom zemljom hodaju i hodaće ljudi. Roditelji imaju priliku da imaju decu, a deca da imaju roditelj. Možemo ponovo da punimo škole, a ne bolnice, da radimo ono što znamo, da se pravimo važni i smejemo svakoj prošloj nevolji. Važno je da je prošla", rekao je Vučić.

Vučić je ukazao da je u prethodnom periodu mnogo toga urađeno u našem zdravstvu, ali da još nije učinjeno dovoljno, te da će morati da se radi I ulaže još više novca.

Zahvalio se i higijeničarima u bolnicama, koji su, kako je kazao, u najtežim uslovima rizikovali živote, ali čistili i čuvali naše bolnice od infekcija i zaraza. „Hvala svima i vama što niste brinuli o sebi, već što ste brinuli i nama. To je retka osobina divnih i velikih ljudi”, poručio je on.

Najavio je da će, kako mu neki ne bi prebacili da to čini zbog izbora, sačekati Vidovdan i onda jedan deo medicinskog osoblja odlikovati najvišim znamenjem države.
 

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva