:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2019   17:23

0

80

Vučić sa Putinom i o "malom Šengenu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom rezgovarao o situaciji na Zapadnom Balkanu i inicijativi "mali šengen".

"Bilo je reči i o incijativi", potvrdio je predsednik srpskim novinarima.

Razmenili su, kaže, stavove o svim pitanjima, ali rusku stranu, ističe, posebno interesuje pitanje "NATO / ne NATO" i za njihov pristup regionalnim pitanjima taj ugao je najvažniji.

"Mali šengen" je inicijativa koju je predsednik Srbije pokrenuo sa čelnicima Albanije i Makedonije, a koja ima za cilj ostvarenje četiri osnovne slobode zagarantovane u EU, a odnose se na ljude, robu, kapitala i usluga na Balkanu

Vučić o tome kako ga je Putin ispratio,a dijaspora dočekala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da čast kakvu mu je ruski predsednik Vladimir Putin priredio u Sočiju nije doživeo u životu.

"Putin me pratio do automobila, to nisam doživeo, hvala mu na tome, hvala mu na gostoprimstvu, to do sada nisam doživeo", rekao je predsednik Srbije novinarima nakon zajedničke konferencije sa ruskim predsednikom.

Vučić je dodao da ga je Putin pratio do vrata jedino kada ga je jednom ranijom prilikom, posle zvaničnih razgovora, posetio u kući, privatno...

"Ovde je izašao, čekao da automobil pođe, da krenem i mahao. Time je na poseban način želo da pokaže gostoprimstvo i ukaže čast našoj delegaciji i našem narodu u Srbiji", rekao je predsednik.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo i time kako ga je srpska dijaspora dočekala u Sočiju.

"Svi oni su naši ambasadori", poručio je predsednik.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva