:

:

TV Most

Foto: Studio B

clock

Septembar 29, 2021   8:02

0

128

Vučić sa Ursulom fon der Lajen

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a sutra s premijerkom Anom Brnabić, najavljeno je u Briselu.

Sutra će Lajen zajedno sa predsednikom Vučićem učestvovati u pokretanju projekta na železničkom koridoru 10.

Planirano je da predsednica EK prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Autoputu mira (Niš -Priština) koji se radi uz finansijsku podršku Evropske unije.

Predsednica Evropske komisije će tokom posete izraziti svoju posvećenost regionu i njegovoj evropskoj budućnosti. Sa liderima će razgovarati o političkoj i regionalnoj situaciji, najavljeno je u Komisiji.

Na pitanje da li će Fon der Lajen u Beogradu, Prištini, ali eventualno i u Tirani razgovarati o rešavanju trenutne krize na KiM, u EK naglašavaju da je pozicija EU "jasna" kada se traži "deeskalacija i nastavak dijaloga".

U Briselu dodaju da ovu posetu vide i kao pripremu za predstojeći samit EU Zapadni Balkana koji bi 6. oktobra trebalo da bude održan u Sloveniji.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu počela je juče posetom Tirani i Skoplju, a nakon Beograda obilazak regiona završava sutra u Bosni i Hercegovini gde će zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Zoranom Tegeltijom prisustvovati svečanom otvaranju mosta Svilaj koji povezuje Hrvatsku i BiH, a sastaće se i s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Izvor: Танјуг

Vučićfon der Lajen
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva