:

:

TV Most

clock

Decembar 31, 2018   18:43

0

327

Vučić: Sam sam kriv što reforma zdravstva kasni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "sam kriv što reforma zdravstva kasni".

"Grešio sam i u pružanju prioriteta određenim projektima. Sam sam kriv što, recimo, kasnimo u reformi zdravstva", kazao je predsednik u novogodišnjem intervjuu za Espreso.rs.

Vučić je, kako portal navodi, dao svoje viđenje stanja u srpskom zdravstvu i lečenju dece u inostranstvu, a u jednom delu najave intervjua, Vućić navodi da se deci pomaže na sve načine.

"Pomažemo deci na sve moguće načine, sad ćete vi da mi kažete da vi više volite decu nego ja, pa neću to da vam dam. Imam troje dece koju obožavam i volim svako dete u ovoj zemlji", navodi predsednik.

Političarima koji misle da "ih se neko plaši i da će neko da beži iz Srbije", predsednik Srbije je poručio da mu "ne pada na pamet".

"To što vi mislite da vas se neko plaši i da će neko da beži iz Srbije, ma ne pada mi na pamet. Živim ovde i živeću ovde uvek i nisam ukrao i nisam bogat za razliku od vas, takvih političara", kazao je Vučić.

Govorćhi o protestima u Beogradu, napominje: "Imali smo demonstracije koje su bile i po obimu veće i po intenzitetu veće".

Predsednik je u intervjuu za ovaj portal govorio i o, kako se navodi, Kosovu, EU, Rusiji, stanju u srpskom zdravstvu i pravosuđu, Zoranu Đindiću, Slobodanu Miloševicu, Tomislavu Nikoliću, omiljenim opozicionim političarima, povlačenju iz politike, a u najavi se vide delovi intervjua u kojima govori i o Telekomu, stanju srpske ekonomije i Barbari Životić sa TV Studio B.

"Napali ste malu Barbaru da je kriva za sve zato što je rekla 'daleko manje ljudi'. Ljudi, je l' vi razumete da vi izveštavate, vi pričate da vas neko broji, niko ne broji ništa osim što sami lažete i sebe i ceo svet baš o broju, pošto o porukama ne možete da govorite ništa jer politike nema iza Đilasa i Jeremića", kazao je Vučić.

Tokom protesta koji su se u subotu održavali u Beogradu, predsednik je gostovao na TV Studio B, te je i to prokomentarisao u intervjuu.

"Niko mi ništa nije dobacivao, nego sam ja bio u Studiju B, a oni su prolazili sa druge strane. Ja sam gledao, sve je bilo najnormalnije, bez ikakvih problema. Da li bi mi neko nešto vikao ili dobacivao, pa to je demokratija, nikakav problem nije", kazao je.

U jednom od delova intervjua govori o Telekomu i kaže "razarali su Telekom, razarali su akcionarsko društvo u kojem je država većinski vlasnik da bi oni bili bogatiji, to je jedini slučaj koji ja znam".

Na konstataciju da su državnim parama kupljene dve privatne televizije, predsednik odgovara da "to nije tačno".

Kada je reč o ekonomiji, kaže da smo dobili "apsolutno sve, po knjizi, i za to dobili nagrade i najbolje ocene i MMF-a i Svetske banke, dakle svih ljudi iz sveta koji o tome odlučuju".

Vuccich je takođe, navodi se, govorio i o situaciji u srpskom pravosuđu, sukobima škaljarskog i kavačkog klana, o momentu njegovog povlačenja iz politike, a intervju će biti objavljen u dva nastavka, 1. i 2. januara.

Izvor: Танјуг

Vučićzdravstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva