:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 28, 2020   11:26

0

205

Vučić se sastao sa ambasadorom SAD-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri razgovarali su danas o saradnji Srbije i SAD u suočavanjima sa izazovima pandemije koronavirusa, merama za oporavak srpske ekonomije, kao i o budućoj ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava koronavirusa u SAD i Srbiji, kao i nadu da će preduzete mere predostrožnosti uticati na suzbijanje zaraze, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o saradnji Srbije i SAD u suočavanjima sa izazovima pandemije, jer se sa njima možemo izboriti samo zajedničkim snagama.

"Prijatelji, kakvi su Srbija i SAD, oslanjaju se jedni na druge i u neizvesnim vremenima, kakvo je vreme pandemije", saglasili su se predsednik Vučić i ambasador Godfri na sastanku u Predsedništvu Srbije.

Ambasador Godfri je, u ime administracije SAD, zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na pomoći da se američki državljani vrate svojim domovima i porodicama, dok je predsednik Vučić zahvalio na pomoći koju je SAD uputila Srbiji za borbu protiv KOVID-19.

Predsednik Vučić upoznao je ambasadora Godfrija sa paketom mera za oporavak srpske ekonomije od posledica pandemije, istakavši da računa na doprinos američkih kompanija koje već rade na našem tržištu, a još više na buduće investicije iz SAD.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će jačati ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i saradnja u drugim oblastima od zajedničkog interesa, o kojima je bilo reči tokom posete predsednika Vučića SAD u martu ove godine.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićEntoni GodfriAmbasada SADKovid 19SADSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva