:

:

TV Most

clock

Oktobar 28, 2020   11:40

0

94

Vučić se sastao sa Čen Bo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su razgovarali o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti kovid-19 u Srbiji i Kini. Vučić se interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv korona virusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom. On je i ovom prilikom izrazio zahvalnost predsedniku Siju i Kini na velikoj pomoći u borbi sa pandemijom, koja je omogućila da Srbija postiže bolje rezultate od većine drugih zemalja.

Vučić je rekao da je nedavna poseta člana Politbiroa CK KP Kine i direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Jang Điečija potvrdila da Srbija i Kina uspešno grade bilateralne odnose i razvijaju saradnju u svim oblastima i izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da bude realizovana poseta predsednika Sija Srbiji. Ambasadorka Čen je prenela veliko zadovoljstvo visokog kineskog zvaničnika Janga posetom Srbiji i razgovorima sa predsednikom Vučićem. Predsednik je ovom prilikom uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj i ekonomskoj podršci Kine našoj zemlji.

Vučić i ambasadorka Čen su zajedno razmotrili konkretne projekte na kojima Srbija i Kina zajedno rade, poput deonice auto-puta Preljina-Požega, obilaznice oko Beograda i pruge Beograd-Stara Pazova. Oni su konstatovali da ti projekti dobro napreduju, kao i pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor. U isto vreme su naglasili značaj projekta regulacije otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže. 

Dvoje sagovornika su se saglasili da dobrom napretku doprinosi međusobno razumevanje, koje karakteriše odnose dveju zemalja i dvojice predsednika.

Izvor: TV Most,saopštenje

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva