Vučić se sastao sa Šarecom, podrška Slovenije Srbiji

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 27, 2019   13:35

0

68

Vučić se sastao sa Šarecom, podrška Slovenije Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Marjanom Šarecom sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i evropskim integracijama.

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno na kontinuiranoj političkoj i tehničko-ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima.

On je naglasio da Srbija vidi Sloveniju kao veoma važnog partnera kako bilateralno, tako i u regionalnom i evropskom kontekstu. „Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner sa kojim postoje stabilni ekonomski tokovi, povezanost tržišta i sve uspešnija investiciona saradnja“, istakao je predsednik Vučić.

„Slovenija pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine, zato što je interes Slovenije da odnosi u regionu budu dobri“, rekao je slovenački premijer i dodao da Srbija može da računa na podršku u vezi sa proširenjem EU.

Dvojica sagovornika su konstatovali da su bilateralni odnosi veoma intenzivni, o čemu svedoče međusobne posete na visokom i najvišem nivou. Trgovinska razmena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji. Kao zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, Slovenija podržava evropske integracije Srbije.

Izvor: TV Most, saopštenje

VučićŠarecSrbijaSlovenijapodrškaEUdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva