:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 03, 2019   12:13

0

158

Vučić: Skupo će nas koštati to što nije prihvaćena ideja o razgraničenju

Aleksandar Vučić je ocenio da će Srbiju u narednim decenijama skupo koštati to što nije prihvaćena njegova ideja o razgraničenju.

Na pitanje novinara da li se i dalje zalaže za razgraničenje sa Albancima, Vučić je rekao da se vodila žestoka kampanja protiv mogućnosti kompromisa razgraničenjem, kako iz dela strane, tako i domaće javnosti.

"Svi koji su pravili nezavisno Kosovo, dok se govorilo o razgraničenju pravili su se nevešti, jer nisu hteli da kažu da su za celokupno Kosovo nezavisno od Srbije. To je trebalo da kažu istog trenutka. Za to se zalaže Rada Trajković, isto kao i nemačka kancelarka Angela Merkel i svi ostali, za nezavisno Kosovo u njihovim granicama", rekao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji mosta preko Save I Kolubare. 

Njegove ideje su, naveo je, propale jer je narod mislio drugačije, kao i najveći deo sveta.

"Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju u budućnosti, ne sada već za dvadeset ili trideset godina. Od toga što ću imati ličnu utehu što će neko da kaže da je Vučić bio dalekovid, neću imati ništa", rekao je predsednik.

Smatra da nije bio dovoljno ubedljiv i da nije nisam uspeo da objasni kakvo je realno stanje.

Najavio je da će 8. maja imati susret sa potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem, 9. sastanak u Tirani, a 10. maja će biti vojna parada u Nišu. "Posle toga ću Srbima sa Kosova i Metohije preneti ishod samita u Berlinu i svih razgovora kada je u pitanju Kosovo i Metohija", rekao je Vučić.

Izvor: RTS

Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva