:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 29, 2019   14:20

0

211

Vučić: Skupština na Vidovdan,od juna potpuno novo rukovodstvo

Srpska napredna stranka idućeg juna dobija potpuno novo rukovodstvo, od predsednika do članova Glavnog odbora, najavio je danas lider stranke Aleksandar Vučić.

On je, nakon dvočasovnog zasedanja Glavnog odbora, saopštio da će stranka održati skupštinu na Vidovdan.

Najavio je da će tada biti izabrani članovi svih tela stranke.

„Kada se završe izbori, potrebno je 45 dana za sprovođenje procedure imenovanja delagata za skupštinu. Tako da će SNS potpuno novo rukovodstvo imati od juna“, podvukao je Vučić.

Najmanje 20 mladih biće na poslaničkoj listi SNS

Glavni odbor SNS doneo je danas odluku da najmanje 20 mladih ljudi, koji su obučavani na stračakoj akademiji, budu na poslaničkoj listi SNS na predstojećim izborima, preneo je novinarima predsednik Srbije i SNS Aleksandra Vučića posle sednice GO.

"Ovi ljudi iza mene su sa naše akademije koje smo obučavali i pripremali, to su najvećim delom obrazovan i vredni, sposobni i ambiciozni maldi ljudi, koji će dobiti šandu", poručio je Vučić, predstavljajući nova lica SNS.

Kako je rekao, mladi će biti na svim listama SNS, lokalnim, pokrajinskim i republičkim.

"Bar 20 njih će biti na poslanickoj listi SNS", kazao je Vučić.

Dodaje da će veliki broj njih biti poslanici, odbornici, predsednici opština, kao i da je želja SNS da podmladi stranku i da se pojavi nova energija.

Vučić je naglasio da SNS nikada neće dozvoliti da SNS bude kao što su bile stranke DOS-a, Tadića, Ðilasa i Jeremića...

"Nikada SNS neće biti tajkunska ili biznis stranka već stranka poštenog naroda i mladih koji žsle budućnost u svojoj zemlji i da pomognu svim drugim svojim vršnjacima, kao i da ostanu u Srbji i da žele svoju bolju budućnost ovde", naglasio je Vučić.

SNS nikada neće biti "stranka novčanika"

Vučić je poručio da ta SNS nikada neće biti stranka tajkuna, ličnih novčanika i računa i da će biti velikih promena.

On je posle sednice GO stranke rekao da ostaje pri odluci da se ne kandiduje ponovo za predsednika stranke, mada je vršen pritisak na njega da se predomisli.

"Uveren sam da ću dobiti većinu za svoj predlog. To radim da se SNS ne bi pretvorila u "dosovske stranke" i u kojoj su samo tajkuni bez ideologije. Neću da dozvolim da bude ista kao DS, "dosovske" i druge stranke ličnih novčanika i računa", istakao je Vučić.

Upitan da li je na sednici bilo reči o kadrovskim promenama, kao i o Nebojši Stefanoviću povodom Krušika, kaže da se pre svega razgovaralo o njegovoj poziciji.

"Biće velikih kadrovskih promena, govorio sam o sebi i svojim kadrovskim greškama. Računam da sam i dalje predsednik stranke, do 28. juna, i ja sam odgovoran za sve, o drugima ad nomen nije bilo reči", naveo je Vučić.

Vučić je najavio da će značajne promene obuhvatiti oko 60 odsto onih na lokalu koji su vodili liste, biće promenjeni, a i sve ostale liste imaće drastične promene.

"Videćete to za mesec, dva", rekao je on, dodajući da ima i ovakvih i onakvih, i da na sednici nije bilo baš slatkih tonova.

Kaže da je najveći aplauz dobio Miloš Vučević, kada je tražio za sutra kongres i da se poizbacuju svi koji nanose štetu stranci.

"Nisam to hteo. Želeo sam da imamo vremena i da izaberemo novo rukovodstvo u koje narod može da ima poverenje", naveo je Vučić i dodao da neće više da toleriše one koji su zaboravili zašto su izabrani, a sada građani ne mogu ni da dođu do njih.

"Cilj je da nam se ne ponove greške drugih i da stranka bude narodna, jer je ubedljivo najbolja u odnosu na sve druge", istakao je navodeći da se top vidi kroz brojeve - kilometre puteva, plate...

Ukazao je i da plate nikada nisu bile veće, što je, kako kaže, potvrdio zavod za statistiku, a čak i N1 priznao, ali da mu se Ćulibrk još nije izvinio za ono sto je tvrdio da plate neće biti veće od 500 evra.

Branbić član Predsedništva SNS

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da je Ana Brnabić na sednici Glavnog odbora SNS izabrana za člana Predsedništva stranke.

On je istakao da je ona izabrana aklamacijom svih članova GO.

Izvor: Танјуг

VučićGO SNSBrnabićPredsedništvo SNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva