:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 14, 2021   14:14

0

105

Vučić: Srbe na KiM niko ne može da uceni, znaju ko radi za njih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbe na Kosovu i Metohiju niko ne može da uceni, jer oni znaju ko za njih radi dobro, a da oni koji misle da je ucena moguća, loše govore o našem narodu.

 

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Mlađana Đorđevića, lidera pokreta "Oslobođenje", inače, nekadašnjeg savetnika predsednika Srbije Borisa Tadića, da je Vučić izdao Kosovo i da ga Srbi na KiM podržavaju zbog straha i ucena, predsednik Srbije kaže da izbore na toj teritoriji kontroliše OEBS, a da oni koji misle da neko može naš narod na KiM da uceni - loše govori o našem narodu na Kosovu.

"Mislim da Srbe na KiM niko ne može da uceni i oni znaju ko za njih radi dobro, a ko loše, ko je realan, ko se ne busa u prsa i ne izmišlja da će sve lako da reši i ko tim ljudima pomaže, tako da oni na taj način donose odluke", ukazao Vučić.

Osvrćući se na bivšu vlast, kaže da što se "njih" tiče, oni su pomagali od 2000. do 2012. godine, pa i 17. marta 2004. godine time što su izdali saopštenje kada je srpski narod progonjen.

"Sećam se kako su pomogli", rekao je Vučić.

On je dodao i da je bivša vlast molila Amerikance da ne priznaju Kosovo dok se izbori ne završe, pa je dva dana posle inauguracije, Amerika priznala Kosovo.

"Na to su opet ragovali saopštenjem. Neka ljudi pogledaju da li su bolji oni kada je u njihovo vreme 90 zemalja priznalo nezavisno Kosovo ili oni u čije je vreme 18 zemalja povuklo priznanje Kosova", poručio je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva