:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2021   22:31

0

164

Vučić: Srbija će u 2021. imati rast BDP-a od 7,7 odsto

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija ove godine imati rast BDP-a od čak 7,7 odsto.

"Srbija će da ide na plus 7,5 odsto rasta BDP-a minimalno, a ja vam kažem da će biti plus 7,7 oodsto. Dakle, to će kumulativno za ovu i prošlu godinu da bude oko 6,9 odsto", rekao je Vučić za Pink.

Predsednik je podsetio da je naša zemlja prošle godine u vreme korona krize imala rast BDP-a od svega 0,9 odsto.

"Srbija će u dve godine kumulativno tokom dve godine paklene borbe sa koronom i nepovećavanjem stope javnog duga i svega drugo, ako ne računate Irsku, biti najbolja po stopi rasta u Evropi", naglasio je Vučić.

Biće u Tirani mnogo dobrih zaključaka u korist građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će predstojeći sastanak „Otvoreni Balkan“ u Tirani doneti mnogo dobrih i važnih zaključaka, mnogo koristi za sve građane.

„Verujemo da se približavamo onome što će da mnogo olakša kretanje ne samo građanima koji bi da putuju, već biznismenima, i u protoku robe, usluga, kapitala. Povezivaćemo naše narode koji će imati mnogo bliži odnos nego u prošlosti“, rekao je Vučić za Pink.

On je u tom kontekstu podsetio da je Srbija danas od Makedonaca priznata kao nacija koja je najbliža Severnoj Makedoniji.

„Mi prihvatamo njihov jezik, naciju. Želimo im najbolje. Jedini smo koji nikakav problem nemamo sa njima“, dodao je Vučić.

Ukazao je da je od albanskog premijera Edija Rame dobio snimak jednog seljaka sa severa Albanije koji je na pijaci objašnjavao prednosti „Otvorenog Balkana“.

Taj seljak, kako je preneo, rekao je da mu mnogo znači ako bi mogao da ide u Beograd sa svojom robom.

„Znate li šta bismo mogli sve da izvozimo, mnogo više, a i promenilo bi se šta bi izvozili, jer bi mogli, umesto sirovina, mnogo više poluproizvoda i finalnih proizvoda da izvozimo, a tu su veće cene“, objasnio je on.

Vučić je podsetio da su se, na ovaj način, nordijske zemlje uvezale posle vekova ratovanja, što im je, kaže, donelo samo dobro.

Izvor: Танјуг

VučićOtvoreni BalkanBDP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva