:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2023   23:31

0

158

Vučić: Srbija ne sme da stane, mora da se gradi i napreduje

Srbija mora da napreduje, radi i gradi i da se bori, Srbija ne sme da stane, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i naveo koliko se sada gradi od puteva do brzih pruga.

"Da vas ne podsećam da kada god je Srbija stajala pod različitim pritiscima uvek smo samo nesreću svom narodu donosili. Srbija mora da radi i da gradi. Moramo i mi da se borimo, da radimo i da se posvetimo tome što je moguće više", rekao jen Vučić u Hit tvitu na TV Pinku napominjući koliko su svi nervozni, gledaju šta će i kako će, "jedni kako da naprave neki politički poen, drugi kako da se izvuku iz svega", a da neko mora da gleda kako da se grabi napred.

Vučić je podsetio da od 1976. do 2012. nije izgrađen ni jedan kilometar pruge, a da se sada gradi brza pruga Beograd - Niš, Beograd - Novi Sad - Subotica.

"Da ne pričam o naučno - tehnološkim centrima, o bolnicama - ni jednu bolnicu nismo izgradili od 2000. do 2012. nijednu. I ti ljudi hoće da vladaju ovom zemljom", primetio je Vučić.

Kada je reč o železnikoj konekciji sa Budimpeštom, predsednik je rekao da će Srbija završiti brže svoj deo. 

"Do Subotice ćemo mi da idemo brže i do Palića. Lakše će nam biti već do kraja sledeće godine, ili januar - februar 2025. najkasnije. Za godinu i po dana, za godinu i po dana eto nas na Paliću za tako kratko vreme da je to za sat", rekao je Vučić. 

Predsednik je rekao da je za Srbiju važno povezivanje sa Crnom Gorom i da se rad ubrzano nastavlja. 

"Najteža deonica nam je ova do Požege, i onda dolazi još teža deonica do Sjenice odnosno Duge Poljane, preko Arilja i Ivanjice ali time rešavamo taj deo Srbije - time ćemo i Bošnjake da približimo i Beogradu, u budućnosti i Sarajevu, i mislim da je to dobro, ali ćemo time mnogo da pomognemo ljudima i u Moravičkom okrugu i u Zlatiborskom okrugu, da produžimo do Bele Zemlje gore do iznad Užica, zatim i do Kotromana, obilaznica oko Čajetine ide, i onda će kada se to završi i svi ovi drugi projekti na istoku Srbije, onda ćemo morati da nastavljamo i dalje", rekao je predsednik. 

Kada se govori o pritiscima, predsednik jer rekao da "mora da radi" i da se bavi i Kosovom i Metohijom, i predstavljanjem Srbije. 

"Šta treba, da ne odem na skup evropske političke zajednice u Kišinjev, da bi mi tamo rekli - aha, u Srbiji je užasno stanje, nemojte da idete Nemci i Francuzi i da investirate tamo. Nema baš mnogo smisla. A tamo ću da se vidim sa Šolcom na primer, a u Bratislavi sa Makronom. I samo za to su mi potrebne ogromne pripreme, znate li koliko toga mora da se nauči, pročita i spremi kako da u najkraće vreme iznesete ono što želite", rekao je Vučić. 

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva