:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 10, 2021   14:11

0

93

Vučić: Srbija nije oruđe u rukuma Rusije i Kine, niti EU i SAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izjava predsednice privremenih institucija Vjose Osmani da je Srbija oruđe u rukama Rusije za destabilizaciju KiM i Zapadnog Balkana, veoma glupa i istakao da Srbija nije oruđe u rukama ni Rusije niti bilo koga drugog - ni SAD ni EU.

On je naglasio da je Srbija samostalna i nezavisna zemlja i da je ponosan na to.

"Ponosan sam na politiku koju vodimo. Možda smo jedna od retkih samostalnih i nezavisnih zemalja u ovom delu Evrope i na to sam dodatno ponosan. U našoj zemlji ne odlučuje niko sem nas i o tome kakve ćemo političke i ekonomske poteze da povlačimo. I na to sam dodatno ponosan i to je jedna od politika za koju sam siguran da će građani Srbije želeti da baštine i posle sledećih izbora", rekao je Vučić.

Kako je objasnio samo je to politika koja može da čuva slobodu našeg naroda, da donosi investicije, čuva mir, ponos, dostojanstvo naroda Srbije.

"Oni koji to ne razumeju i ja njima da odgovaram na to? To je jedan bedni trik kojim se služe jer kada ne znaju šta da kažu protiv Srbije kažu da smo vezani za Rusiju i Kinu. To je matrica, a mi kao treba da se izvinjavamo. Neću nikome da se izvinjavam. Naša politika je nezavisna, suverena, slobodna Srbija na evropskom putu, ali koja poštuje svoje ruske, kineske, američke prijatelje", rekao je Vučić.

Na pitanje o tome što je Osmani rekla da neće biti formirana ZSO, Vučić kaže da je najbolje da ZSO može samo da proizvodi kesice za čokoladice i eventualno da odštampa tri upaljača godišnje pa da tako ona bude zadovoljna.

"Nema ništa od toga, ili će ZSO da formiraju sa onakvim ovlašćenjima o kakvim je pregovarano u Briselu ili hvala vam mi svoj, mi naš posao pa ćemo se sresti jednog dana", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će narednih dana imati priliku da više govori o "bezobzirnostima" kako se vodi kampanja protiv Srbije.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićKiMZSOSADEURusijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva