:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2021   11:59

0

79

Vučić: Težak period pred nama, biće velikih pritisaka o KiM, neću da priznam Kosovo

Predsednik Aleksandar Vučić očekuje velike pritiske na Srbiju i težak predstojeći period, po pitanju Kosova i Metohije.

On je istakao da će na predstojećim izborima na KiM verovatno pobediti snage koje su za tzv. “Veliku Albaniju”, da bi nakon toga krenuli sa ucenama - kako bi kompromis bio da Srbija prizna Kosovo, što bi od Beograda, ističe, tražili i stranci.

“Očekujem velike pritiske na Srbiju. Za nas je važno da pokušamo da stabilizujemo Srpsku listu, da joj sačuvamo snagu i pripremimo se za teške pritiske”, rekao je Vučić za TV Prvu.

On je rekao da će na izborima na KiM, raspisanim za 14. februar, verovatno pobediti snage koje su za ujedinjenje Kosova sa Albanijom.

Suviše sam odgovoran da obmanjujem javnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je bilo jasno i bez izjava Danijela Servera i Boda Vebera da će američki predsednik Džozef Bajden raditi na „pomirenju“ Zapadnog Balkana.

„Jasno mi je bilo i bez njihovoh izjava, a odlično ih znam. Server je onaj koji je rekao da zna dobro šta Vučić hoće i šta neće, zato što zna koliko sam odgovoran čovek“, rekao je za TV Prva u vezi njegove ranije izjave da dok je predsednik Srbije neće priznati Kosovo.

Vučić je naglasio da Server dobro zna da je on suviše odgovoran da bi takvom stvari obmanjivao javnost.

Za Ramuša Haradinaja kaže da je “opasan čovek, ali i ozbiljan političar”, i dodaje da on (Haradinaj) očekuje da Aljbinu Kurtiju, kojeg vidi kao pobednika, zafali jedna partija za većinu i tu vidi mesto za sebe.

“Onda biste imali tu koaliciju za ''Veliku Albaniju''. I da ljudi znaju kakva se ''kaša'' sprema Srbiji - onda će izaći sa idejom o ''Velikoj Albaniji'' i početi da nas ucenjuju i da institiraju da je kompromis da Srbija prizna Kosovo”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da Haradinaj već i spominje da bi to trebalo da bude kompromis, Vučić odgovara da ga ne brine to šta pristinski političari kažu, već što će sa tom idejom doći i stranci.

“To je ono što mogu da kažem i što očekujem. Čeka nas užasno teško proleće, leto, jesen. Ali, borićemo se”, poručio je predsednik Srbije.

Kazu da sam kukavica jer neću da priznam Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas svoje političke protivnike koji ga, kako je rekao optužuju da je kukavica jer štiti KiM i srprski narod na KiM, da jednom kažu kome je to navodno obećao da će priznati Kosovo, pošto to pričaju od 2012.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu Borka Stefanovića koji ga je optužio da je kukavica i da sada neće ispuniti ono što je obećao Zapadu, Vučić je rekao da je on kao potpredsednik vlade, Vučić, jedini se od svih naših ministara u delegaciji u Briselu suprotstavio tome da Kosovo uđe u UN.

"Oni od 2012. govore kako ću da priznam Kosovo i nešto da izdam. Sram vas bilo, vi ste pustili da nam tuku i ubijaju narod i lome i pale krstvo na crkvama i manastirima, i da nam pale svetinje. I tada ste samo izdali saopštenje", poručio je Vučić opoziciji.

Dodaje da Albanci u Prištini zbog toga podižu "spomenike Jeremiću, Ðilasu i ostalima".

Vučić ističe da je ova vlast za razliku od toga uspela da vrati pitanje Kosova za pregovarački sto.

"I onda (Borko) kaže da sam obećao da ću da izdam Kosovo i da sam kukavica jer čuvam KiM i srpski narod na KiM. Jesam li kukavica"? E, sva ti čast junače što si ranije molio Amerikance da sačekaju i posle izbora da priznaju Kosovo", naglasio je predsednik Srbije.

Dodaje da je to tako kada neko na lažima zasniva svoju politiku.

Vučić navodi da se bori koliko može iako je vrlo teška situacija, kao i da je jedini stao u odbranu prava na drugačije mišljenje Vladimira Kostića, predsendika SANU, dok su svi ti "junaci" ćutali kao zaliveni ne bi li se nekome dodvorili.

Kaže da opozicija stalno govori i o broju lečene dece o trošku države i naveo podatak da je država od između 2008. i 2012. godine platila lečenje za 84 dece, a da je to od 2015. učinila za 423 dece.

Takođe, zapitao je koju su to bolnicu novu napravili za12 godina vlasti.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?