:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 15, 2019   12:03

0

235

Vučić: Tražićemo zajednički imenitelj i sa SAD i sa Albancima

Predsednik Srbije Alesandar Vučić rekao je danas da će se, bez obzira na odlazak Džona Boltona sa funkcije, nastaviti razgovori sa američkom administracijom kako bi se našao neki zajednički imenitelj i sa njima i sa Albancima i obezbedio trajni mir.

Na pitanje kako komentariše to što je Džon Bolton morao da napusti svoju funkciju, a radi se o čoveku koji je zagovarao, koliko-toliko, razgovore o razgraničenu i podeli Kosova, Vučić navodi da sa njim nije imao prilike da se sastane, već da su razgovarali telefonom.

"Nama Srbima se dopadao njegov stav o Kosovu i zato ne razumem toliku sreću i sladostrast kod nekih koji su oduševljeni time što on više nije savetnik za nacionalnu bezbednost", rekao je Vučić novinarima u Pranjanima.

Kako je naveo, sastao se sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i Metjuom Palmerom, predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

"Oni su direktni predstavnici američkog predsednika Trampa i Stejt departmenta. Nastavićemo te razgovore, reč je o odgovornim i ozbiljnim ljudima sa kojima nije lako razgovarati, ni pregovarati. Ali, što bi naš posao bio lak, da je lak onda bi se ljudi utrkivali svaki dan a ovako se trkaju svakih pet godina", rekao je on.

“Tražićemo neki zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerikancima kako bismo obezbedili trajni mir ukoliko bude moguće”, zaključio je Vučić.

Izvor: Танјуг

VučićSADKiMPranjani

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva