:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 10, 2020   18:41

0

177

Vučić u čestitki Putinu: Radujemo se uspesima današnje Rusije

Na današnjem prijemu u Ambasadi Ruske Federacije povodom obeležavanja Dana Rusije, predsednik Aleksandar Vučić uručio je ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku čestitku za predsednika Vladimira Putina u kojoj se navodi: "Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju, Vama i bratskom ruskom narodu srdačno čestitam Dan Rusije - narodni praznik mira i slobode, u slavu savremene ruske države".

 

"Dan Rusije iskreno uvažavaju i vaši istinski prijatelji, kao što smo mi u Srbiji, mi, koji poštujemo viševekovnu slavnu istoriju Rusije, u koju su utkani herojstvo i pobede mnogih generacija, dok se, u isto vreme, radujemo uspesima današnje Rusije. Zato Vam, na današnji praznik, želim da nastavite da vodite rusku državu i ruski narod putem blagorodne budućnosti. Strateško partnerstvo Srbije i Rusije i čvrsto prijateljstvo naših dvaju bratskih naroda su zasnovani na međusobnom poštovanju i poverenju, na odnosu koji se i na srpskom i na ruskom slično kaže - časna družba. Srbija će nastaviti da razvija raznovrsnu saradnju sa Rusijom, na dobrobit svih naših građana", poručio je predsednik Srbije.

U čestitki predsednik pominje zahvalnost Rusiji na aktivnoj podršci državnim i nacionalnim interesima Srbije na principima međunarodnog prava i pravde.

"Srbija je privilegovana najbližim prijateljstvom sa Rusijom, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja", naveo je Vučić i zahvalio na pozivu za jubilarnu Paradu pobede 24. juna, uz poruku da je velika čast učestvovati na proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom.

"Ponoseći se činjenicom da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde, zadatak nam je da se borimo protiv prekrajanja istorije. Ne postoji važnija misija od očuvanja teško stečene slobode, mira i stabilnosti i borićemo se da istina opstane", poručio je srpski predsednik uputivši Putinu srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićVladimir PutinDan Rusiječestitka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva