:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2019   13:11

0

122

Vučić u Hanoveru, trgovinska razmena pet milijardi evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Hanoveru sa predsednikom Vlade nemačke pokrajine Donja Saksonija Štefanom Vajlom.

Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Nemačkoj. Donja Saksonija je druga po veličini savezna država u Nemačkoj, a glavne privredne grane su poljoprivreda, rudarstvo i proizvodnja.

U toj pokrajini se, inače, nalazi i sedište kompanije "Folksvagen", koja planira, prema medijima, veliku investiciju u nekoj od zemalja Jugositočne Evrope.

Vučić je juče najavio da ga u Hanoveru očekuju važni razgovori.

Predsednik Srbije je predstavio predsedniku Vlade nemačke pokrajine Donja Saksonija Štefanu Vajlu investicione potencijale Srbije, dok je njegov sagovornik poručio da je imidž Srbije u Nemačkoj veoma dobar. Ove godine trgovinska razmena sa Nemačkom preći će pet milijardi evra, što Nemačku čini našim najozbiljnijim partnerom, istakao je Vučić.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o poboljšanju saradnje i trgovinske razmene, za koju su istakli da je u poslednje tri godine bila dobra, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje.

Izvor: Танјуг

VučićNemačkaposeta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva