:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2019   15:34

0

331

Vučić u Novom Bečeju obilazi "Agrotech"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je posetu Srednjobanatskom okrugu obilaskom fabrike poljoprivrednih mašina DOO "Agrotech" u Novom Bečeju. 

Sa predsednikom će fabriku obići i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Ispred fabrike predsednika je dočkao veliki broj meštana koji nose zastave Srbije i rukovodstvo jednog dela korporacije Agrotech. 

Fabrika nekada poznata kao FOP osnovana je 1950. kao servisna radionica a prva privatizacija urađena je 2009. godine. Osam godina nakon toga vlasnik je zbog finansijskih poteškoća ustupio proizvodnju današnjem rukovodstvu.

Vlasnik dela korporacije Bata Imre rekao je za T a n j u g da u fabrici danas radi 50 ljudi, a da su 2017 proizveli i prodali 243 lake poljoprivredne mašine, dok su 2018 povećali proizvodnju na 316. Među tim prozivodima su i traktori, dodao je Imre.

Svoje proizvode Agrotech osim u Srbiji distribuira i u regionu, a kako je naveo Imre postoji i prostor za povećanje proizvodnje.

Imre navodi da je Agrotech danas prepoznatljiv što u odnosu na srpske firme koje su bave istom delatnosti, po kvalitetnijim prozvodima, koje zbog toga malo skuplje prodaju.

Izvor: T a n j u g

Agrotech Novi BečejBudućnost SrbijeVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva