:

:

TV Most

clock

April 05, 2020   8:02

0

55

Vučić u ponedeljak u Novom Pazaru, respiratori za Opštu bolnicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak Novi Pazar, koji je identifikovan kao novo žarište koronavirusa u Srbiji.

To je objavila, nezvanično, jedna lokalna televizija, a Tanjugu je u Kabinetu predsednika Republike informacija potvrđena.

Vučić će, prema Tanjugovim informacijama, u Novom Pazaru obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i tri mobilna respiratora.

Predsednik je odlučio da poseti Novi Pazar nakon što su je obavešten da je situacija u tom gradu sa širenjem koronavirusa "alarmantna".

Respiratori koje će uručiti Opštoj bolnici, ukupno 13, ojačaće zdravstveni sistem Novog Pazara i omogućiti Opštoj bolnici da se nosi sa trenutnim stanjem obolelih od koronavirusa i da spremno dočeka eventualni rast zaraženih, kako oni ne bi morali da budu upućivani u udaljene kliničke centre.

Zaključno sa petkom, u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih korona virusom, ali su testirani i svi kontakti zaraženih osoba, a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se striktno pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Izvor: Танјуг

VučićNovi Pazarkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva