:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 22, 2019   12:28

0

263

Vučić u Raški sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Predsednik Aleksandar Vučić razgovara danas u Raški sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, u nastavku kampanje "Budućnost Srbije".

Sastanku prisustvuju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić, član Predsedništva SL Stevan Vulović, smenjeni ministar u kosovskoj vladi Nenad Rikalo, ministar u ostavci Dalibor Jevtić...

Na početku današnje posete Raškom okrugu, Vučić je u Vrnjačkoj Banji poručio da svakog dana, na Kosovu i Metohiji srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne naš narod.

Vučić je kazao da nema nikakvu bojazan što se tiče ekonomije Srbije, ali da ga brine politička situacija u regionu.

"Imamo u Prištini ljude koji se ponašaju neodgovorno, nisu ispunili što piše u Briselskom sporazumu, jedinu obavezu, Zajednicu srpskih opština. A, posle toga uveli su takse od 100 odsto na srpsku robu želeći da unište srpski narod na KiM, da ga proteraju sa svojih vekovnih ognjišta, ali i da nanesu ekonomsku štetu Srbiji. Mi tu štetu možemo da istrpimo, ali nećemo odustati od nacionalnih i državnih interesa", naglasio je predsednik.

Vučić je rekao da se Srbija nimalo ne junači, kao neki ranije koji su se junačili a onda bežali glavom bez obzira.

Ističe, međutim, da će, ako budemo sačuvali mir i stabilnost, biti moguća još veća ulaganja u Vrnjačku banju, da plate i penzije još brže rastu.

"Svakog dana nam prete ujedinjavanjem Kosovske Mitrovice, naša poruka je jasna - čuvaćemo mir i stabilnost, nemojte da pomislite da je to znak slabosti, nećemo dozvoliti ni vama ni bilo kom drugom da napadnete naš narod", poruka je Vučića.

Predsednik će u Raški, nakon sastanka sa Srbima, prisustvovati svečanom otvaranju fabrike "Luss Protect", a zatim će otići u Tutin, gde će obići obnovljenu Tehničku školu i Gimnaziju i razgovarati sa privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Posle Tutina, odlazi u Kraljevo gde će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma „Morava" za civilni i vojni saobraćaj i, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti se građanima.

Ranije danas, predsednik je posetio Vrnjačku Banju i etno selu "Bogut", kod Bogutovačke banje, gde je sa meštanima razgovarao o ulaganjima u etno turizam.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

VučićBudućnost SrbijeSrbi sa KiMRaška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva