:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 20, 2021   11:08

0

23

Vučić u Sivlajncu najavio izgradnju obilaznice sa dva mosta

Predsednik Srbije najavio je danas u Svilajncu da će se vrlo brzo krenuti u realizaicju obilaznice sa dva mosta preko reka Resave i Morave, koji neće koštati manje od 25, a možda i 25 miliona evra, ali će, kazao je, veoma značiti za sve opštine u okruženju Svilajnca, pa i Jagodinu.

 

U planu je, rekao je predsednik obraćajući se okupljenim građanima, završetak izgradnje kanalizacije za celu opštinu, za šta će biti potrebno 55 miliona evra, izgradnja vodovodne mreže i zatvaranje bazena.

Posle toga Svilajnac će izgledati drugačije, rekao je predsednik okupljenim građanima.

"Daleko smo od Švajcarske, ali moramo da radimo i da joj se približaamo, zajednički mnogo toga možemo i samo tako Srbija može da ide napred", rekao je Vučić, koji u u Svilajncu prisustvuje otvaranju švajcarske fabrike za proizvodnju osvetljenja Regent.

Vučić je rekao da će od svega najavljenog nešto biti izgrađeno ove godine, a nešto u najkraćem mogućem roku sledeće godine.

"Više toga smo renovirali i izgradili, a kada to završimo razgovaraćemo o većim platama, penzijama i kako da vratimo naše ljude na svoja ognjišta, jer će i ovde moći da žive od pristojnog rada", kazao je Vučić.

Pozvao je građane da pomognu u tome, jer, kako je kazao, sve što radimo radimo za nas, ali i za našu decu.

Nastaviće se i sa obnovom mnogih hramova, od kojih su neki već obnovljeni, a i Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" je poslednja u ovom kraju koja se obnavlja.

Predsednik je zahvalio građanima Svilajnca na podršci i na tome što su razumeli da je za sve ovo neophodan rad, trud i energije.

“Svilajncu nedostoje možda još jedna fabrika i onda bi to bile velike stvari koje smo uradili za Svilajnac. A, mi ćeo se, boriti da Srbija stalno ide napred”, kazao je jepredsednik.

Predsednik je prethodno obišao novi pogon švajcarske kompanije "Regent lajtning" i pozdravio radnike iz Svilajnca, Kragujevca, Jagodine i ostalih mesta iz Šumadijskog i Pomoravskog okruga koji rade u toj fabrici i poželeo im srećan rad.

Poručio je da je Srbiji potrebno više takvih fabrika kakva je "Regent", a koje zapošljavaju između 100 i 300 ljudi.

Vučiću je rečeno da su i đaci sa dualnog obrazovanja počeli da rade u toj fabrici, a on je poručio da Srbija mora da nastavi da podstiče dualno obrazovanje, jer donosi rezultate.

Naveo je da Srbija u tome ima veliku podršku švajcarskih, nemačkih i austrijskih partnera.

Otvaranju kompanije prisustvuju i čelnici "Regenta", ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

"Regent lajtning" je švajcarska kompanija sa sedištem u Bazelu koja se bavi proizvodnjom industrijske rasvete i posluje u Slobodnoj zoni Svilajnac. Kompanija posluje u Svilajncu od proleća 2020. u zakupljenom prostoru površine 1.000 kvadratnih metara sa tridesetak zaposlenih.

Nova fabriku površine oko 6.500 kvadratnih metara je sagrađena u sklopu prve faze izgradnje "Regentovih" postrojenja, dok je plan da se u drugoj fazi izgradi još jedna hala sa dodatnih 6.000 kvadrata.

Izvršni direktor kompanije Jerg Štajmajer najavio je da će u prve četiri godine poslovanja u Svilajncu uložiti četiri miliona evra.

"Regent" trenutno u Svilajncu zapošljava više od 80 radnika, a plan je da po završetku druge faze investiranja zaposli više od 250 radnika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?