:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 07, 2020   22:28

0

146

Vučić "u trećoj smeni",radovi u Batajnici ne staju ni noću

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je večeras radnike u trećoj smeni koji rade na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu u Beogradu.

Radovi na izgradnji bolnice ne prestaju, radi se i noću, da bi sve bilo završeno u roku, do 1. decembra.

Vučić, koji je radove obišao 1. oktobra, konstatovao je da radovi dobro napreduju i da sve to izgleda drugačije i odnosu na tu poslednju posetu.

"Neverovatno kako izgleda, za kratko vreme. Treba sve da završimo za 24 dana", konstatovao je Vučić.

On je naveo da će sutra svakako biti najteži dan, po pitanju broja zaraženih korona virusom, jer je, kaže, video dosadašnje podatke.

"Bolnice su prepune, zato i gradimo nove i radimo sve što možemo", rekao je Vučić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ga je informisao da je oprema stigla i "čeka" u magacinu.

Sa predsednikom u obilasku radova su i ministar odbrane Nebojša Stefanović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Telekoma Srbija Predrag Culibrik, v.d. direktora EPS-a Milorad Grcic, sekretar gradskog sekretarijata za vanredne situacije Darko Glavaš...

Izgradnja nove bolnice počela je 1. avgusta, a biće multifunkcionalna, sa ukupno 200 kreveta intenzivne i 800 poluintenzivne nege, a imaće ukupno 18.000 kvadrata.

Vrednost radova je četiri milijarde dinara, plus još oko dve milijarde za opremu, odnosno ukupno oko 70 miliona evra.

Istovremeno, gradi se i kovid bolnica u Kruševcu, koja bi trebalo da bude gotova polovinom decembra, gde su radovi vredni dve milijarde dinara.

Sutra najteži dan, oko 3.000 zaraženih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će sutra, po pitanju broja novozaraženih, biti najteži dan i da očekuje oko 3.000 novih slučaja zaraze korona virusom.

Vučić je, prilikom obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Batajnici, novinarima preneo da je do večeras u 22 sati registrovano 1.500 novoobolelih.

"To znači da će sutra broj novozaraženih biti oko ili preko 3.000“, podvukao je on.

Ocenio je i da će utorak biti još teži.

"Bolnice nam se pune i zato je važno da pravimo nove bolnice. Vidim da ništa ne vredi da objašnjavamo ljudima, i lakše da izgradimo sve drugo”, kazao je on.

Apel građanima da nose maske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je večeras na građane da poštuju mere zaštite, pre svega nošenje maski, jer će, istakao je, za pet dana svi bolnički kapaciteti za kovid bolesnike biti popunjeni.

On je rekao da u apelu, koji je ponovio više puta, amotivno, nema nikakvih političkih momenata, te da nije normalno da postoje oni koji govore da je kovid izmišljen.

Rekao je da se sam nije zarazio u Crnoj Gori samo zato što nije skidao masku.

"Molim ljude da vode računa. Beograd večeras na 60 odsto od 1.500 dosadašnjih pozitivnih rezultata. Beograd i Kragujevac katastrofa. Uozbiljite se hoćete li glavu da izgubite ni zbog čega“, naglasio je on.

Izvor: Танјуг

VučićgradilišteBatajnica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva