:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 25, 2019   20:48

0

345

Vučić: Uhapšen predsednik Opštine Grocka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je policija uhapsila Dragoljuba Simonović, predsednika Opštine Grocka i člana Glavnog odbora SNS-a zbog napada na novinara "Žig info" Milana Jovanovića. Aleksandar Vučić je obraćajući se medijima rekao da je u ceo slučaj bio umešan i jedan policijski službenik.

"Sva lica su priznala izvršenje krivičnog dela, i policajac i neposredni organizator i neposredni izvršioci. Ići ćemo u Grocku, da uspostavimo kontakt sa ljudima, da vidimo da li može da funkcioniše, ili da neko drugi formira vlast, ili da se raspišu izbori u Grockoj", rekao je predsednik.   

Prema njegovim rečima, partijska knjižica nikog neće sačuvati od odgovornosti.

"U ovoj zemlji niko nema pravo da dira novinare, novinari će biti zaštićeni, svidelo se to nekome ili ne. Nasilje će biti kažnjeno. Ovo je poruka za sve na lokalnom nivou da se ne igraju", poručio je predsednik Vučić.

To je, kaže, odlučna poruka države.

"Videćete uskoro i druge poruke. Videćete u skorijoj budućnosti da neće biti nekažnjivosti ni ovih iz sadašnje vlasti, ni iz bivše vlasti, prekinućemo to vrzino kolo", poručio je predsednik u obraćanju u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Za Srbiju je ovo, ističe, važan dan iako nije lep.

"Pokazao je svu našu odlučnost i želju da stvari menjamo i pošaljemo signal da je Srbija sigurna zemlja, da nije bilo i neće biti ubistaa kao što je bilo u Slovačkoj, na Malti, ili ranjavanja kao u Crnoj Gori. Naš posao je da kaznimo i počinioce i nalogodavca", istakao je Vučić.

Niko, kako kaže, ne može da bude toliko bahat da ljudima preti, da ih ubija ili tuče bez obzira na to kojoj političkoj stranci pripada.

"Srbija će biti pravno uređena zemlja, obezbediće pravnu sigurnost za sve svoje građane", poručio je predsednik Srbije.

U kući bivšeg pripadnika MUP-a u Grockoj Milana Jovanovića, koji radi kao novinar portala Žig Info, u noći između 11. i 12. decembra izbio je požar, a sumnja se da su u garažu ubačeni molotovljevi kokteli.

U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Pre više od mesec dana, uhapšeno je troje osumnjičenih za podmetanje požara.

S. C. B., osumnjičena za pomaganje, priznala je krivicu i zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela s Drugim osnovnim tužilaštvom.

Na osnovu sporazuma, osuđena je na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara

Pored nje, tada su uhapšeni M. A. i N. I., i oni su u pritvoru.
Predsednik je na konfrenrenciji govorio i o uspesima Srbije u poslednjih nekoliko godina kao i o reformama. 

"Sprovodili teške reforme, uspeli smo da – uprkos dubini krize, nagomilanim problemima, pljačkaškim privatizacijama, lažnim reformama koje su donosile bogatstvo samo vlastodršcima – vratimo nadu u Srbiju, dovedemo fabrike", rekao je predsednik.

U Srbiju su, kaže, u poslednjih pet godina došli i najmoćniji svetski državnici.

"Uspeli smo da u prethodnom periodu obezbedimo da naša zemlja bude najprivlačnija za strane investitore, privlačnija od mnogih zemalja EU u našem okruženju", rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, sa mrtve tačke je podignuto pitanje Kosova i Metohije i Srbija je vraćena u igru.

"Uspeli smo da njom (Srbijom) ne vladaju ni otuđeni centri moći, ni tajkni, ni strane ambasade. Izvor vlasti, utoka vlasti je narod, narod je nosilac suvereniteta", rekao je predsednik.

Izvor: RTS

SNSGrockaVučićnovinarizapaljen automobilhapšenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva