:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 25, 2019   14:54

0

216

Vučić: Ulažemo novac u turizam,podstičemo domaće investitore

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas hotel "Fruške terme" na Fruškoj gori, jedan od najvećih u Srbiji, i najavio da će biti urađen put od 9,5 kilometara do Iriškog venca, kako bi bio "bliži" turistima.

Vučić je, sa vlasnikom i direktorom hotela Milinkom Cicmilom i zaposlenima, obišao kompleks koji je otvoren u septembru, a prostire se na 29.000 kvadratnih metara.

Konstatujući da je hotel jako lep, Vučić je rekao da je u njega uloženo 28 miliona evra i da je deo dala država.

"To je zaslužilo podršku države i dobilo je podršku države", naglasio je Vučić.

Kaže da je za njega važno da naši građani više neće morati da idu u mađarske i slovenačke banje i dodao da je uveren da će više ljudi dolaziti ovde.

Hotel raspolaže sa 205 soba i apartmana, od kojih su četiri sobe prilagođene osobama sa invaliditetom.

Termalni spa centar se prostire na 7.500 kvadratnih metara sa 12 sauna i parnih kupatila i osam bazena sa termo-mineralnom vodom ukupne vodene površine oko 1.500 kvadratnih metara.

Hotelski kompleks "Fruške terme" deo je Promont Group DOO koji u okviru svog poslovanja poseduju i Hotel "Premier Aqua" i etno kompleks "Vrdnička kula".

Hotel su sa predsednikom obišli i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor "Srbija gasa" Dušan Bajatović.

Ulažemo novac u turizam,podstičemo domaće investitore

Turizam je jedna od novih industrijskih grana u koje Srbija ulaže novac, što će biti izraženo i u investicionom planu "Srbija 2025", izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je prilikom obilaska hotela "Fruške terme" na Fruškoj gori rekao da Srbija želi da sačuva najveći deo gostiju, posebno platežno snažnijih, te istakao da je važno da se naprave i nove turističke destinacije u zemlji.

Kako je naveo, ulagaće se novac u pristaništa, marine i plaže na Dunavu, zatim u Braničevski okrug, jer je siromašniji i manje naseljen, kao i u Vojvodinu i na sever Srbije.

Drzava će podržati i domaće investitore koji budu investirali u nove turističke kapacitete.

U naredna dana Ipsilon krak

Ipsilon krak Koridora 10 od Subotice do graničnog prelaza Kelebija biće otvoren do kraja godine i smanjiće gužve na Horgošu tokom novogodiših praznika, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"U naredna tri dana, do Nove godine, otvaramo Ipsilon krak od 25 kilometara, koji su građani dugo čekali", naglasio je Vučić odgovarajući na pitanja novinar tokom obilaska hotel "Fruške terme" na Fruškoj gori.

Izvor: Танјуг

Vučićturizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva