:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 03, 2020   8:19

0

83

Vučić: Uobičajen sastanak s Tačijem, čekamo ukidanje taksi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je njegov sastanak sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem u Vašingtonu protekao "uobičajeno" i poručio da Srbija čeka ukidanje taksi "kako bismo mogli da razgovaramo o suštinskim stvarima".

 

Vučić je za RTS rekao da su sastanku prisustvovali specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i savetnik za nacionalnu bezbednost Trampa Robert O`Brajan s kojim ga, kako je najavio, kasnije večeras očekuje bilateralni susret.

"Sa njihove strane su bili Tači i Čolaku, sa moje strane Jović i ja", rekao je Vučić.

On je ponovio da će u narednim danima, "koliko sutra, prekosutra" biti novih povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Dodao je da je rekao da Srbija nema dogovor o prekidanju kampanje povlačenja priznanja.

"Onda sam slušao sa druge strane kako je to važno. Ja sam rekao da nema problema, ali za to, sve vreme sam tražio od Albanaca samo jednu stvar, i to sam u Briselu 500 puta ponovio: "Ljudi, vi nemojte da se kandidujete za različite međunarodne organizacije i institucije, nemojte da nas terate da angažujemo sve moguće svoje kapcitete, dajte da dok razgovaramo, vi ne idete na dodatna priznanja i dodatna kandidovanja u Interpol, Unesko, u sve druge međunarodne organizacije i institucije, dakle da se dogovorimo oko toga i mi ćemo da stanemo, makar privremeno", rekao je Vučić.

Ali, kako je naveo, oni nikada to nisu hteli, jer bi odmah upitali "ko smo mi da sprečavamo smisao njihovog postojanja da lobiraju za te međunarodne organizacije i institucije".

"Oni nikada po tom pitanju nisu želeli dogovor. To je suština, da Srbija bez takvog dogovora na to ne može da pristane", poručio 

Izvor: RTS

Aleksandar VučićKosovoHašim TačiSADtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva