:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2020   17:27

0

153

Vučić: Važno da smo u Davosu,da je Srbija dobro predstavljena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, uoči otvaranja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, da je to odlično mesto gde za kratno vreme može mnogo da se čuje, da se ostvare važni kontakti, na korist Srbije.

"Za Srbiju je veoma važno da budemo u Davosu i da budemo dobro predstavljeni", rekao je Vučić novinarima u Davosu.

On je podsetio da je ovo šesta godina da se naša zemlja predstavlja na najevećem ekonomskom forumu u svetu.

Vučić je naveo da je to veoma značajno za poboljšanje pozicije Srbije, uz razgovore sa privrednicima, koje poziva da investiraju u našu zemlju.

"Sada imamo priliku da govorimo o investicionom ambijentu i da pozovemo ljude da nastave da investiraju u Srbiji", rekao je Vučić.

Dodao je da će govoriti na dva važna panela, jednom ekonomskom, i drugom čisto političkom, o Zapadnom Balkanu, gde će govoriti o tome kako vidi budućnost, Malom Šengenu, ekonomskoj saradnji i drugim problemima.

Očekujem razmenu argumenata sa Tačijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra sa Hašimom Tačijem učestvovati na jednom panelu u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu i da očekuje razmenu argumenata, ali i civilizovan ton.

Upitan šta očekuje od tog susreta, Vucić kaže da će to biti zanimljiv susret, kao i da će biti mnogo lidera iz Evrope i sveta.

Vučić napominje da je Tači i dalje legalni predsednik privremenih institucija u Prištini i dodaje:

"Videćemo šta će da kaže, a ja ću i dalje da zastupam interese Srbije", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije kaže da svakako nije oduševljen što će se videti sa Tačijem, ali da je njegov posao da zastupa Srbiju i da se bori za njene interese, kao i da ga nisu ljudi birali za predsednika da bi mu bilo lepo, već da bi rešavao probleme i borio se za svoju zemlju.

"Očekujem razmenu argumenata, koja neće biti jednostavna, niti laka, ali verujem da ćemo u civilizovanom tonu to moći da obavimo", rekao je Vučić.

Dodao je da će biti oko 20 učesnika na tom panelu, koji će sutra biti jedna od najposećenijih i najvažnijih za ljude iz Jugoistočne Evrope.

Izvor: Танјуг

VučićDavos
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva