:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 29, 2020   11:01

0

69

Vučić: Više se promenio svet za šest meseci nego u proteklih 30 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas međunarodnu konferenciju "Svet posle virusa korona" u okviru inicijative "Beogradski strateški dijalog" (BSD).

Predsednik Vučić osvrnuo se na sve odluke koju su donete u vreme borbe protiv koronavirusa.

Osvrnuo se na prethodnih 6 meseci koji su doneli drastične i dramatične promene u celom svetu, kako u geopolitičkom, tako i na opštem nivou. Više se stvari u svetu promenilo u prethodnih šest meseci, nego u prethodnih 20 do 30 godina, naglašava predsednik.

"Na osnovu krize ekonomije koje je prouzrokovala pandemija u zemljama širom sveta, videćete snagu zemalja Nemačke i Kine, koje su uspele da snažno izađu iz krize. A sa druge strane Kina je uspela prva da se izbori sa pandemijom i da nastavi svoje političke ciljeve, a to je preuzimanje vodeće politike i preuzme podršku i solidarnost sa ostalim zemljama pogođene koronom što mnoge zemlje nisu mogle da urade", rekao je predsednik i istakao da su "pred nama izazovi kakve čovečanstvo nije videlo".

Vučić je naglasio da ono što nam je najvažnije je ekonomski oporavak.

"Važan je američki i ubrzani rast kineske i ruske privrede i sve što oni brže budu rasli, to ćemo i mi sa njima! Srbija će ove godine biti jedna od konkurenata na listi svetskog ekonomskog rasta, rezultati su bolji nego što se očekivalo, čak i u aprilu, kada ništa nije radilo i zato je jako važno da, pre svega, ne kažem uvek šta mislim i da gledamo šta se oko nas zbiva jer se stvari dramatično brzo menjaju", naglasio je Vučić.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva