:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 05, 2021   19:46

0

84

Vučić: Vreme nam nije saveznik za rešenje pitanja KiM

Vreme nam nije saveznik za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da oni koji najavljuju tužbe za genocid i prete zahtevom za ratnu odštetu time jasno govore da ne žele dijalog.

Vučić je, na pitanje da li nam je vreme saveznik u rešavanju pitanja KiM, kratko odgovorio:

"Nije. Svi misle da jeste, ali ja mislim da nije".

Upitan da li je moguće doći do kompromisa, dok određeni centri moći ne samo da podržavaju Prištinu već je instruiraju šta da radi, predsednik je istakao da se plaši da oni oni koji najavljuju tužbe za genocid i najavljuju zahteve za ratnu odštetu, jasno govore da im nije stalo do dijaloga.

"Oni koji pričaju svaki dan samo o tome, a ne bi o Zajednici srpskih opština, a reč je o raznim međunarodnim akterima i koji kažu ne smeju da se menjaju granice, a, jedine granice koje bi da menjaju su granice Srbije, samo što neće to da nazovu tim imenom... Takvima ću svakog dana da odgovaram", konstatovao je Vučić.

On je istakao i da je njegovo pitanje, kada se kaže da je to urađeno zbog "humanitarne katastrofe" - zar nije bila veća humanitarna katastrofa u Avganistanu, Siriji, Iraku, a nijednoj od tih zemalja nisu menjane granice, već samo Srbiji.

"Na to nemate odgovor... Moramo da se pomirimo sa tim da imamo dvostruke aršine i različite standarde. Imam hrabrosti da im to kažem u lice. Njihov odgovor je uvek taj - 'jeste, ali ti, Aleksandre, dobro znaš šta je politika, koliko je Srbija mala, a mi veliki i moćni...'. Odgovor je da da sve razumem, i onda gleda šta da izvuče najbolje i najviše za zemlju...", rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva