:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 04, 2019   15:54

0

188

Vučić za "Ansu": Podrška Rima ključna za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za za italijansku agenciju "Ansa" uoči posete premijera Đuzepea Kontea Beogradu da je podrška zvaničnog Rima ključna za ekonomiju Srbije, evropski put naše zemlje ali i rešavanje pitanja Kosova.

"Podrška Italije Srbiji je veoma važna na planu ekonomije i investicija, za evropski put Beograda, ali za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo", rekao je Vučić u intervjuu za Ansu pred posetu italijanskog premijera Đuzepea Kontea u sredu.

Vučić je podsetio da su Srbija i Italija pre 10 godina potpisale Sporazum o strateškom partnersrvu.

"A kada je neko partner on se i pomaže. Podržite nas najjasniji i najsnažniji način na evropskom putu i mi ćemo znati na koji način treba da uzvratimo", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije kaže i da za ekonomiju Srbije poseban značaj ima uspešno iskustvo italijanskih malih i srednjih preduzeća.

"Iz Italije stižu mnoga preduzeća koja podučavaju Srbiju jedan novi poslovni model", rekao je Vučić.

Vučić smatra da je mudra odluka predsednika italijanske Vlade Đuzepea Kontea da poseti Srbiju i Balkan uprkos problemima sa kojima se suočava Unija, pogođena izvesnim zamorom i slabim entuzijazmom za dalje proširenje. 

"S velikim poštovanjem i interesovanjem očekujem premijera Kontea", rekao je Vučić za italijansku agenciju ANSA uoči Konteove posete Beogradu u sredu.

Vučić je takođe rekao da je Italija jedna od velikih zemalja EU i da ne sme da prepusti političku inicijativu drugim evropskim zemljama.

"Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari Italije ali smatram da Italija, zajedno sa drugim zemljama, treba da donese odluke koje se tiču budućnosti Evrope", dodao je Vučić.

Izvor: Танјуг

Aleksandar VučićĐuzepe KonteItalijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva