:

:

TV Most

Foto: Instangram/buducnostsrbijeav

clock

Februar 09, 2020   14:14

0

170

Vučić: Za kratko smo mnogo uradili,sledi povećanje plata vojnicima

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba "skok" naše vojske za 13 mesta na listi američkog vojnog sajta Global fajer pauer, istakao da je zadovoljan što je za kratko vreme u armiji mnogo obnovljeno i urađeno, te najavio povećanje plata "običnim" vojnicima.

Vučić je rekao da je takva pozicija srpske armije na američkom sajtu u neku ruku i očekivana, ali i primetio da je to bilo teško, jer i Hrvatska ima "strahovito snažnu vojsku".

"Zadovoljan sam što smo za kratko vreme, u poslednjih pet godina, posle teških reformi, uspeli da mnogo obnovimo i uradimo", rekao je Vučić.

On je dodao da će se raditi na tome da se plate povećaju vojnicima, koji imaju najniže zarade u vojsci.

"Ključna stvar su plate i mislim da su gerenali, pukovnici i potpukovnici zadovoljni. Problem su nam vojnici, čije su plate 44.000 - 45.000 i moramo da ih povećavamo, kako bismo imali veći broj vojnika i popunjenost vojske", rekao je Vučić.

On je napomenuo da sada vojnici imaju dva do tri para čizama, a da će do Vidovdana svaki pripadnik VS imati po četiti para.

"To što sada radimo je viši standard", reko je Vučić.

Predsednik je naveo da se mora ubrzati izgradnja stanova, da pripadnici vojske vide da imaju budućnost za sebe i porodice.

Izvor: Танјуг

VučićVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva