:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 23, 2019   10:20

0

151

Vučić: Za šest meseci nova zgrada RTV-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će za šest meseci biti završena obnova zgrade Radio-televizije Vojvodine, pre isteka roka.

"Uložili smo veliki novac, reč je o 48,4 miliona evra. Dakle oko 50 miliona evra se daje za izgradnju i opremanje RTV. Ogromna investicija", rekao je Vučić nakon što je obišao radove na obnovi zgrade.

Nije čudo, kaže on, što smo 2017. krenuli u obnovu i izgradnju RTV.

"Svim zaposlenima želim uspeha u budućnosti i za šest meseci možemo da se nađemo da vidimo impresivnu, završenu zgradu i da ljudi u Vojvodini i celoj Srbiji dobiju dobar program, po najvišim tehničkim standardima i da građani budu što zadovoljniji", rekao je Vučić.

Kako je rekao, država je zadovoljna što je mogla da uloži toliki novac.

"To je i simbol naše pobede nad svim što smo prošli, i kroz NATO agresiju i rušenje svih objekata i nanešenje štete objektima RTV, kao i zbog nebrige i razaranja naših privrednih potencijala posle 2000. godine", rekao je predsednik Srbije.

Vučić ističe da je važno to što možemo, iako smo mnogo godina izgubili, da pokažemo da odgovornošću, ozbiljnošću i merama koje znače realan napredak - ne ono što će negde da piše i neko da se hvali, već bolji život, zgrade, radna mesta.

"Da u tome uspevamo. Ali, treba da budemo još marljiviji i verujem da ćemo sa ponosom pogledamo sve u oči. Sve što su neki rušili mi ćemo uskoro da obnovimo i da stvorimo mnogo toga novog", poručio je Vučić.

Srbija, kad hoće, bukvalno kao feniks iz pepela može da se podigne, poručuje Vučić.

"Sve zavisi od nas i našeg rada i energije. Uveren sam da možemo još mnogo bolje", rekao je on. Podsetio je da će 3. maja će biti tačno 20 godina kako je zgrada RTV srušena i a da će sada biti lepša čak i veća.

Vučić je obišao radove na izgradnji nove zgrade RTV-a, a zaposlenima u pokrajinskom javnom servisu, koji su ga dočekali, poručio je da rade svoj posao normalno, a da će siledžije odgovarati pred nadležnim organima.

Vučić zahvalio na dočeku 

Vučić se zaposlenima zahvalio na dočeku i poručio im da se vrate na posao, da rade najnormalnije i da ne brinu.

"One siledžije koje nasiljem misle da mogu nešto da postignu, neće to nikada uspeti. Otvaraćemo nove fabrike, graditi nove zgrade, gradićemo sve što su uništili NATO i oni koji su došli posle NATO. Vi, na svoj posao, mirno, da gradimo zemlju, kako smo to uvek radili, a siledžije će da odgovaraju pred nadležnim organima", rekao je Vučić.

On je radove obišao na godišnjicu početka NATO agresije, u okviru koje je srušena stara zgrada nekadašnje TV Novi, na Mišeluku.

Prva faza radova izgradnje novog sedišta vojvođanskog javnog servisa je završena, u toku je druga, a predviđeno je da radovi budu okončani 31. oktobra.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović puštanje signala iz nove zgrade ranije je najavio za 25. novembar ove godine, na Dan televizije.

Radove na izgradnji, sa predsednikom su obišli predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i rukovodstvo RTV.

Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade pokrajinskog javnog servisa položen je 22. novembra 2017. godine.

Kako je ranije najavljivano, nova zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija, a raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima.

Iz nove zgradne emitovaće se program na srpskom i na još 15 jezika nacionalnih manjina.

Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade, pre godinu i po dana, položili su predsednik Vučić, Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ministar kulture Vladan Vukosavljević, gradonačelnik Novog Sada i generalni direktor RTV Miodrag Koprivica.

Izvor: Танјуг

Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva