:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2021   23:50

0

168

Vučić: Zadržana cena gasa je strateško pitanje i ušteda

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras, reagujući na različite komentare o njegovom dogovoru sa ruskim predsednikom o ceni gasa u narednih šest meseci, da svako može da kaže šta hoće, ali da je Srbija zadržala cenu gasa, da je to strateško pitanje i da su time ostvarene ogromne uštede.

"Možete da govorite šta hoćete, a da li smo imali gasovod - pa nismo, mi smo ga izgradili; da li smo imali metro - pa nismo, mi ga gradimo; da li smo imali prugu - nismo, zaboravili smo kako vozovi izgledaju, a evo sada ćemo imati brzu prugu do Novog Sada..", rekao je Vučić gostujući u Hit-tvitu na Pinku.

Vučić je ponovio da je zahvalan predsedniku Putinu na dogovoru oko gasa i dodao da teško da će ista cena biti i posle isteka šest meseci, ali će svakako, ističe, biti najniža u Evropi.

"Potpisao bih cenu od 270 evra do kraja veka. Imaćemo najnižu cenu u Evropi, ne računajući zemlje članice koje su u zajednici sa Ruskom Federacijom. To nije samo 300 miliona evra uštede u ovih šest meseci, to je mnogo više...", kaže predsednik.

Ovaj dogovor, istakao je Vučić, nema nikakve veze sa predstojećim izborima.

Ova vlast je, podseća, za razliku od prethodne koja je prodala NIS Rusima i uzeli pare, izgradila gasovod, što oni nisu.

"Kad imate taj gasovod možete da pregovarate o drugačijoj ceni", rekao je Vučić i istakao da je teško da će cena od 270 evra biti dugoročna, jer bi, kaže, "svi na to skočili".

Odgovarajući na opasku profesora Radeta Veljanovskog o da njegov put u Rusiju i nije bio neophodan i da se dogovor o ceni mogao završiti i telefonom, te komentare tviteraša je u cena gasa mnogo veća,jer uz njega ide i kupovina oružja, Vučić je odgovorio da je sa šefom ruske države razgovarao tri sata, kao i da je prethodno bila dogovorena samo gasna formula, a ne i cena.

A što se kupovine oružja od Rusije tiče, predsednik je rekao da Srbija to kupuje na naš zahtev, jer "želimo bolju armiju i vojsku", te dodao da oružje kupujemo i od Francuza.

"Možete sve najgore o meni i o Ani (Brnabić), ali postignuti rezultati su ono što govore o svima nama", rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

VučićPutincena gasa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva