:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 07, 2020   11:32

0

214

Vučić zahvalan na podršci koju Srbija dobija od Kine i predsednika Sija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, koja mu je uručila pismo predsednika Si Đinpinga. 

U pismu Đinpinga se kaže:
 
„Poštovani gospodine predsedniče,
 
Hvala Vam na pismu u kojem ste izrazili čvrstu podršku kineskoj strani za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, što ja visoko cenim. Kina i Srbija su dosledne u međusobnom razumevanju i međusobnoj podršci u pitanjima od vitalnih interesa i ozbiljnih briga. Čvrsto međusobno političko poverenje udarilo je čvrst temelj za Sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije. Nedavno smo telefonom razgovarali o saradnji u borbi protiv Kovid-19. Naše dve zemlje se međusobno podržavaju i zajedno se bore protiv epidemije, čime su još jednom na delu pokazale bratstvo i prijateljstvo.
 
Kina i Srbija se zalažu za nezavisnu i samostalnu politiku, kao i za odlučno očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, i protive se mešanju sa strane. Poklanjam veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da, zajedno sa Vama, ulažem napore za neprekidno produbljivanje bilateralnih prijateljskih odnosa i saradnje u različitim oblastima, kao i u očuvanje međunarodnog prava i pravde, kako bismo dali svoj aktivan doprinos izgradnji zajedničke sudbine čovečanstva“, navodi se u pismu predsednika Sija.
 
Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost za podršku koju Srbija dobija od Kine i predsednika Sija, posebno za pomoć tokom epidemije korona virusa. 

Ambasadorka Čen je rekla da je lični kontakt predsednika Vučića i predsednika Sija, uključujući i njihov nedavni telefonski razgovor, dao podsticaj vezama dveju zemalja i ohrabrenje kineskim privrednicima da snaže saradnju sa srpskim partnerima. Dvoje sagovornika su izrazili nadu da bi mogla da bude uvedena direktna avionska linija između Beograda i nekog od velikih gradova u Kini.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su konstatovali i dobar napredak konkretnih zajedničkih projekata.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Aleksandar VučićČen BoKinaSi ĐinpingSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva