:

:

TV Most

clock

April 04, 2023   15:29

0

76

Vučić zahvalio SAD na odgovornom angažmanu u procesu dijaloga sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas, u razgovoru sa delegacijom Atalntskog saveta, Sjedinjenim Američkim Državama na konstruktivnom i odgovornom angažmanu u procesu dijaloga sa Prištinom i naglasio da je Beograd posvećen radu na implementaciji sporazuma "do onoga što za nas predstavlja crvene linije". 

Kako je saopštila Sllužba za saradnju s medijima predsednika Srbije, Vučić je naveo da bi postizanje kompromisnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, što je cilj dijaloga, obezbedilo trajni mir i stabilnost u regionu. 

On je poručio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije dalje unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD i podsetio na poziv za uspostavljanje strateškog dijaloga između dve države što bi doprinelo jačanju sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i intenziviranju političko-vojne saradnje.

Kada je reč o regionu, istakao je da Srbija nastoji da težište stavi na razvoj ekonomske saradnje, o čemu svedoči i inicijativa „Otvoreni Balkan“ koja već daje rezultate za građane i privredu.

 Članovi delegacije Atlantskog saveta poručili su da prepoznaju istorijske izazove sa kojima se Srbija suočava i da SAD nastavljaju pragmatičan angažman na očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu, uključujući snažnu podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Vučić je zahvalio Atlantskom savetu na podršci evrointegracionom procesu Srbije i regiona, ponovivši da je članstvo u Evropskoj uniji naše strateško opredeljenje i da država ostaje posvećena reformama.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VućićSADdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva