:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 19, 2020   12:02

0

69

Vučić: Zapadne sile traže poraz Srbije, naše je da se odupremo

Na izjavu specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Metju Palmera da ne isključuje mogućnost razmene teritorija, a da o parametrima treba da se dogovore Beograd i Priština, predsednik Srbije kaže danas da je i sam zagovarao potrebu da o kosovskom pitanju treba da razgovaraju Beograd i Priština.

"Oduvek sam to govorio, ali se plašim da nema ništa od toga da mi sami razgovaramo", primetio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao:

"A kad god ima velikih sila, posebno velikih zapadnih sila, svi će uvek da traže poraz Srbije. Naše je da se tome odupiremo", rekao je predsednik Vučić.

Na pitanje kako doći do kompromisa, Vučić je uzvratio pitanjem - a, kako da objasnite našu situaciju, a da ne razgovarate?

"Kako bi opstao naš narod u Sirinićkoj župi, Kosovskom Pomoravlju, pa i na severu Kosova? Šta drugo da radite? Da li imate alternativu? Rat je alternativa, a to nećemo. Rat nije i ne sme da bude alternativa", naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je dodao i da Srbi neće ići, niti će ko moći da ih natera da idu u "albansku vojsku" na KiM.

Poručio je da nam sukobi nisu potrebni, već, naprotiv, decenije mira.

"Još jedan sukob, pa imali bismo sve ovakve klinike, kao što je Infektivna, narednih 96 godina. Mi to ne bismo organski preživeli i zato nam je potrebna pametna politika", podvukao je Vučić, u razgovoru s novinarima posle obilaska radova na ruiniranoj Infektivnoj klinici u Beogradu.

Zato, ponavlja, mora da se razgovara.

"Nekada razgovarate, jer želite kompromis, nekada čak i kad vidite da je nemoguće, pa kupujete vreme... Kako ćete da kažete Nemcima i Francuzima da nemamo o čemu da razgovaramo? Amerikancima, Rusima, Kinezima...", rekao je Vučić.

Ponovio je da Srbija poslednjih godina ekonomski napreduje, a da su za to potrebne godine mira, u kojima će svaki put, svakim budžetom i rebalansom, da rastu plate i penzije, da ljudi žive bolje.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićKosovodijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva