:

:

TV Most

clock

Avgust 12, 2022   21:43

0

604

Vučić: Znamo imena naših ljudi koje žele da likvidiraju na KiM

Predsednik Srbije je na TV Prva rekao i da potezi Prištine ne doprinose rešavanju tenzija, kao i da će ići u Brisel da iznese sve sa čime se Srbija suočava.

"Ja u Brisel idem sa dorbom voljom da im pokažem sve opasnosti i izazove sa komija se suočavamo. Oni hoće da ukinu KM table, njihov je jedini cilj to, nije ni da budu prihvaćene njihove samo, nego da se ukinu ove, a na to nemaju nikakvu pravo", rekao je.

"Kao i to da tražite deklaraciju onima koji imaju srpsku ličnu kartu, a žive na Kosovu, to mogu za one koji ne žive na KiM ali za Srbe koji žive tamo - e, pa to ne može. Oni mogu na silu zajedno sa NATO da sprovedu šta god hoće", kazao je.

"Albanci se ponašaju neodgovorno, kao i njihove zaštitnice, oni su sad u šoku kako ja znam da su oni pomerali jedinice. Je l vi stavrno mislite da ja hoću da izmislim da oni hoće da likvidiraju naše ljude na severu. Pa to je rečeno na nihovom sastanku. Oni sada gledaju kako da saznaju kako ja to znam. Znamo imena između šest i 10 Srba koje Priština želi da likvidira, za koje misli da su nosioci otpora", objasnio je Vučić.

"Ja sam sa tim izašao u javnost da bih to sprečio, ali ne verujem da sam uspeo u tome. Oni se neće umiriti dok ne završe sever Kosova, oni misle da su sve ostalo završlili. Mi nećemo dozvoliti pogrom našeg naroda. Sve ostalo možete na silu. Ja da vređam ovog mučenog Kurtija stvarno nisam u stanju... Mi činimo sve da održimo mir, gotovo po svaku cenu, osim u slučaju da ne krene pogrom i proterivanje našeg naroda. Smeju se našim traktorima, pošto su oni valjda mnogo hrabri", rekao je.

Izvor: B 92

Aleksandar VučićKiMBriselAljbin Kurti

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva