:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2015   12:05

0

128

Vučić: Ne može da se otima imovina Srbiji

Govoreći o Trepči, Vučić je precizirao da se metalurški deo tog kombinata najvećim delom nalazi na severnu Kosovske Mitrovice, a rudnici na južnom i da se ne mogu negirati srpski interesi.

Kako je rekao, komprimisi će se morati praviti, te da se nikako ne može složiti sa onima koji insistiraju i koji izjavljuju, a koji su priznali Kosovo, na tome da im sve i pripada.

Kako je rekao, sve što je Srbija uspela do sada u zaštiti svojih interesa i imovine je u tim uslovima - herojsko delo.

On je dodao da ga histerija koju Albanci pokazuju i to što su protestovali i hoće da ruše tamošnju vladu uopšte ne interesuje, da zapadne sile moraju da razumeju da "ne možete da uzmete sve i da nas ništa ne pitate" i da tako nešto nigde ne piše u sporazumu iz Brisela.

Na pitanje da li je tačna izjava izvestioca evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera da je Vučić "ucenio" da se razgovori u Briselu neće nastaviti ako Priština prisvoji Trepču, premijer je rekao da nije tako rekao, ali da bi to moglo tako da se čita.

Kako je naveo njegov posao je da štiti Srbiju od onih koji su jači, ali istovremeno da je ne izloži sankcijama, izolaciji, bombardovanju...

"Skupo me građani Srbije plaćaju, sa ovim smanjenjem to je 108.000 dinara i to je velika plata da ga ne bi obavljao na najbolji mogući način", rekao je on i dodao da nije nikoga ucenjivao, ali je naveo da se od Srbije ne može nešto očekivati, a da je stalno saplicću.

"Pitanje imovine smo pokretali više puta i sada sam ga namerno pokrenuo dodatno" rekao je premijer i ponovio da je njegov posao da vodi računa o Srbiji i da sebe izloži političkoj ili nekoj drugoj opasnosti, ali ne Srbiju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva