:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2016   12:05

0

111

Vučić, Li: Podrška i saradnja između Kine i Srbije

Vučić je istakao da nikada u savremenoj istoriji odnosi dveju zemalja nisu bili na tako visokom nivou i dodao da Kina u Srbiji ima iskrenog prijatelja i partnera.

On je naglasio da prethodna poseta kineskog premijera Li Kećanga i predstojeća poseta kineskog predsednika Si Ðinpinga ukazuju na značaj koji kineska strana pridaje bilateralnim odnosima.

„Pored saradnje na razvoju infrastrukturnih projekata, za Srbiju su veoma važna ulaganja kineskih investitora, a od ključnog značaja je dolazak kompanije Hesteel u Smederevo. Nadamo se većem broju kineskih investicija i zato razgovaramo o otvaranju industrijske zone“, dodao je premijer Vučić.

Li je rekao da se Srbija i Kina uzajamno podržavaju po svim pitanjima od vitalnog interesa za dve zemlje, posebno od 2009. godine kada je uspostavljeno strateško partnerstvo.

„Poseta kineskog predsednika daće impuls širenju i jačanju bilateralne saradnje. Uvereni smo da ćemo, uz zajedničke napore, podići strateško partnerstvo i naše odnose na još viši nivo“, izjavio je Vej, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Li, koji je predsednik Centra za istraživanje Vlade NR Kine, savetovdavnog organa pri Vladi Kine koji učestvuje u sklapanju međudržavnih sporazuma u oblasti politike i ekonomije, uputio je poziv premijeru Vučiću da učestvuje na Forumu o održivom razvoju, koji će biti organizovan u Poljskoj u junu ove godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva