:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2015   12:05

0

167

Vučić: Moja odluka je da ne idemo na izbore

On je gostujući na TV Pink rekao da je dobro da nemamo izbore još najmanje šest meseci jer bi bilo neodgovorno.

"Da li će ih biti za šest, osam ili deset meseci, ne znam ,ali u narednih tri četiri, pet, neće ih biti. Moj posao je da donosim odluke u interesu građana", rekao je premijer.

Upitan da li će biti rekonstrukcije vlade, Vučić je rekao da je to moguće, ali da treba ostaviti vremena.

"Ovakva odluka je doneta jer ima mnogo posla pre kraja godine i mnogo posla početkom naredne godine, a sve bi u slučaju održavanja vanrednih parlamentarnih izbora delimično stalo", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, nije problem u fiskalu, jer svi znaju ko bi pobedio i kakav bi rezultat izbora bio, uključujući i MMF, ali da je od toga važnije "kakav rezultat za zemlju može da se napravi".

Na komentar da će sada njegova odluka o neodržavanju vanrednih izbora biti protumačena kao strah od izbora, Vučić je pokazao istraživanja javnog menjanja prema kome SNS ima 54 odsto podrške građana i to čak više sama nego sa koalicionim partnerima.

"Nisam zainteresovan da budem vezan za fotelju, a da nemam podršku građana. Da nije tako procene ne bi ovako izgledale - 54 odsto, da li je to rezultat straha?", upitao je Vučić.

Premijer je obrazlažući odluku o održavanju vanrednih izbora naveo sve primere manipulacije i probleme sa kojima se vlada susretala od njenog formiranja, počevši od poplava, reko afera helikopter, prisluškivanje, ugovora za ER Srbiju...

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva