:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2016   12:05

0

125

Vučić o Hagu:Brinuću o građanima i poštovati zakon

Vučić je, gostujući na RTS-u, rekao da je Vlada Srbije dobila više naloga iz Haga, kao i odgovor predsednika Tribunala Teodora Merona, ali da u njemu ne piše zašto Zdravko Tolimir nije pušten na slobodu.

"To je ključno pitanje. Iako je dobio garancije Vlade Srbije, iako smo upozorili Haški tribunal da moraju da ga puste, da ćemo da ga vratimo. ÄŒovek je mrtav. Niko ne kaže da su ga ubili, već da je trebalo da ga puste na slobodu, da ima bolje lečenje i bude sa svojom porodicom", rekao je Vučić.

On je dodao da je to poslednji od više primera u kojem je neki građanin Srbije preminuo u Hagu.

Na konstataciju da se, uprkos tome, Srbiji i dalje postavljaju zahtevi za izručenjem lidera radikala Vojislava Šešelja i troje članova te stranke, i da li bi to uticalo na izbornu kampanju ukoliko bi vlast postupila po tim zahtevima, Vučić je odgovorio da je njegov posao da brine o građanima Srbije.

"Moj posao kao predsdnika Vlade Srbije jeste da brinem o građanima Srbije, poštovanju zakona i njihovom sprovođenju i u skladu s tim ću se ponašati", rekao je Vučić.

Upitan da li je saglasan sa mišljenjem predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je rekao da Šešelj i Vjerica Radeta moraju da ide u Hag, da je "to država", i da li se "ne slaže" s Nikolićem, Vučić je odgvorio:

"Ne mislim da se ne slažem. Već sam rekao šta mislim po tom pitanju".

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva